NRK Meny
Kjøttdisken i Nuorgam
Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Matsikkerhet

 • Mattilsynet avslørte tunfisk-juks

  Mattilsynet har funnet ulovlig bruk av matsminke på tunfisk som selges i Norge i ett av fem tilfeller. Det er funnet for høye verdier av karbonmonoksid, et stoff som brukes for å gi tunfisk en frisk rødfarge.

 • Giftige krabbeprodukter

  Det giftige stoffet kadmium er funnet i krabbeprodukter i matvarebutikkene, viser analyser. Andelen er høyest i Nord-Norge. Kadmium er et tungmetall som samles opp i kroppen til fisk, dyr og mennesker som kan blant annet føre til nyreskade.

 • Restauranter stengt etter kontroll

  Fredag gjennomførte politiet og flere andre etater kontroll av ti serveringssteder i Oslo. Politiet stengte ett av serveringsstedene fordi MVA-registeringen var feil. Et annet serveringssted ble stengt på grunn av dårlig mathygiene, ifølge politiet.

 • Mattilsynet anmelder flere

  Mattilsynet har i år politianmeldt flere dyreeiere enn tidligere, viser en rapport fra tilsynet. Fra mai til august gjennomførte Mattilsynet tilsyn i 2.556 dyrehold, og i 45 prosent av dyreholdene ble det funnet brudd på regelverket, skriver NTB.

 • 61 rammet av blåskjell-forgifting

  61 personer er syke av blåskjell-forgiftning etter å ha spist på 16 ulike serveringssteder på Østlandet. 14 tonn med giftige blåskjell ble tilbakekalt forrige uke, men Mattilsynet er blitt varslet om flere syke denne uken, skriver Dagbladet.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum mener skattebetalerne tar regninga for et landbruk som verken er bærekraftig eller konkurransedyktig.
Leder i Norges Bonde- og Småbrukarlag, Merete Furuberg, sier regjeringen Solberg driver hasardspill med norsk matsikkerhet.
Journalist og forfatter Joacim Lund oppfordrer norske forbrukere til å styre unna billig og prossessert mat.
Gjennomsnittsnordmannen etterspør ikke større utvalg, men lave priser, mener Norgesgruppen-direktør Per Roskifte.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no