Kjøttdisken i Nuorgam
Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Matsikkerhet

 • Coop-salat trekkes fra markedet

  Det er funnet listeriabakterier i pakker med ferdig kuttet salat fra Coop som er distribuert til butikker i Stavanger og Rogaland. Funnet gjelder pakker merket med «Grillsalat», med best før-dato 20.08.18, skriver Mattilsynet.

 • 476 smittet av McDonalds-salat

  I USA har antallet personer som har blitt syke etter å ha spist salat fra McDonalds-restauranter økt til 476. Det melder det amerikanske mattilsynet. Det er registrert smitte i 15 delstater. 21 personer har fått behandling på sykehus.

  Laster Twitter-innhold
 • Mattilsynet avslørte tunfisk-juks

  Mattilsynet har funnet ulovlig bruk av matsminke på tunfisk som selges i Norge i ett av fem tilfeller. Det er funnet for høye verdier av karbonmonoksid, et stoff som brukes for å gi tunfisk en frisk rødfarge.

 • Giftige krabbeprodukter

  Det giftige stoffet kadmium er funnet i krabbeprodukter i matvarebutikkene, viser analyser. Andelen er høyest i Nord-Norge. Kadmium er et tungmetall som samles opp i kroppen til fisk, dyr og mennesker som kan blant annet føre til nyreskade.

Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum mener skattebetalerne tar regninga for et landbruk som verken er bærekraftig eller konkurransedyktig.
Leder i Norges Bonde- og Småbrukarlag, Merete Furuberg, sier regjeringen Solberg driver hasardspill med norsk matsikkerhet.
Journalist og forfatter Joacim Lund oppfordrer norske forbrukere til å styre unna billig og prossessert mat.
Gjennomsnittsnordmannen etterspør ikke større utvalg, men lave priser, mener Norgesgruppen-direktør Per Roskifte.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no