NRK Meny
UK in Yemen
Foto: SKJERMDUMP: Den britiske ambassaden i Sana'a

Martine (23) ble drept i London

Oppsummert

14. mars 2008 ble Martine Vik Magnussen drept i London. Hennes far Odd Petter Magnussen etterlyser konkret handling fra norske myndigheter. Utenriksdepartementet sier de bruker store ressurser.

 • Anmeldelse av UD–ansatte henlegges

  De to ansatte i utenriksdepartementet ble anmeldt for grov uforstand i tjenesten, i forbindelse med at Martine Vik Magnussen ble funnet drept i London i 2008 og norske myndigheters samarbeid med britisk politi. Saken er henlagt, melder politiet i dag.

 • Nytt initiativ i Martine-saken

  Politikere i Jemen skal ha lovet å utlevere mannen som er siktet for drapet på Martine Vik Magnussen dersom Norge påtok seg rollen som fredsmekler for Jemen. Initiativet kom 30. mars, fra en politisk aktiv person i Nord-Jemen, skriver Dagbladet.

 • UD: Vi tar det til etterretning

  – Dette er en politianmeldelse, og det er ikke naturlig for oss å kommentere saken utover at vi tar det til etterretning, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Rune Bjåstad. Onsdag anmeldte faren til Martine Vik Magnussen departementet for tjenesteforsømmelse.

 • Faren til Martine anmelder UD

  Odd Petter Magnussen politianmelder to medarbeidere i UD for tjenesteforsømmelse. Anmeldelsene går på usannheter og uriktige opplysninger i ulike sammenhenger, samt roller de to medarbeiderne har hatt og har, skriver Magnussen i en pressemelding.

Lørdag er det seks år siden Martine Vik Magnussen ble drept i London. Faren mener Norge kunne gjort mer i saken. Han holdt pressekonf. i dag.
Magnussen om dagens møte

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no