K1cd2qte0mg
Foto: Fredrik Hagen / NTB

Mann skutt og drept i Oslo sentrum

Oppsummert

Mandag 19. juli ble en mann skutt ved Tordenskiolds gate i Oslo sentrum. Mannen døde av skadene. Mannen som er siktet har en relasjon til avdøde, og er kjent av politiet fra tidligere.

 • Varetektsfengslet for Rådhus-drap

  Mannen som er drapssiktet etter å ha skutt en venn utenfor rådhuset i Oslo på mandag varetektsfengsles i fire uker med strenge restriksjoner. Det har Oslo tingrett bestemt i ettermiddag.

  Mannen erkjenner å ha brukt våpenet som medførte at kompisen døde, sa mannens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, i går. Mannen påberoper seg selvforsvar.

 • Samtykker til fengsling

  Mannen som er siktet for å ha drept kameraten sin ved Oslo rådhus, samtykker til å bli varetektsfengslet.

  Den drapssiktede i 41-åringen blir i dag framstilt for fengsling i fire uker med brev- og besøksforbud, samt to uker medieforbud.

  41-åringen samtykker imidlertid ikke til resten av politiets begjæring som involverer brev- og besøksforbud, samt medieforbudet, opplyser forsvareren hans.

 • Erkjenner å ha skutt sin egen venn

  Den 41-år gamle mannen som er siktet for å ha skutt og drept en mann i Oslo sentrum mandag, erkjenner å ha skutt sin egen venn. Etter å ha blitt avhørt i over fem timer erkjente han de faktiske forhold og at det var han som skjøt. Han hevder han skjøt i selvforsvar.

  Det var mandag ettermiddag at skuddene ble avfyrt i Tordenskioldsgate i Oslo sentrum. Den nå drapssiktede mannen ringte selv politiet og ble pågrepet uten dramatikk.

 • Siktede er veldig samarbeidsvillig

  Mannen som er siktet for å ha skutt og drept en annen mann på åpen gate i Oslo sentrum, avhøres tirsdag. Politiet sier han er veldig samarbeidsvillig.

  – Han har ønsket å forklare seg, sier påtalejurist Rita Parnas i Oslo politidistrikt til NTB.

  Mandag ble en mann skutt og drept ved Rådhuset i Oslo. Den siktede ringte selv til poltiet. Tirsdag 15:30 sitter han fremdeles i avhør.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no