Åsted Mehamn
Foto: Ksenia Novikova / NRK

Mann skutt og drept i Mehamn

Oppsummert

Islandske Gísli Thor Thorarinsson (40) ble skutt og drept i Mehamn 27. april. Thorarinssons halvbror (35) sitter varetektsfengslet, siktet for drapet. En 32-åring er siktet for medvirkning til drapet. Alle involverte er islandske statsborgere.

 • Åtte nye veker varetektsfengsling

  Politiet har bedd om åtte nye veker varetektsfengsling for den sikta mannen i drapet på Gisli Thor Thorarinsson. Drapet skjedde i Mehamn i april i år. Den sikta har samtykka til varetektsfengslinga, opplyser Finnmark politidistrikt.

 • Drapssiktet i varetekt til 17. juli

  Den siktede i drapet på Gisli Thor Thorarinsson ble mandag videre varetektsfengslet til 17. juli. Den siktede samtykket til varetektsfengslingen, opplyser politiet i en pressemelding. Etterforskningen forventes å være ferdig i løpet av juli.

 • Tok kun kontakt på telefon

  Politiet tok kun kontakt med den drapssiktede i Mehamn per telefon, etter at mannen brøt et besøksforbud mot sin tidligere samboer få dager før drapet på sin halvbror. En ny rapport viser at hendelsen i Mehamn ikke er unik.

 • Bemannet åtte timer i uka

  Finnmark politidistrikt mener politireformen har fungert godt, selv om flere kritiserer beredskapen etter drapet i Mehamn. I dag er Gamvik lensmannskontor bemannet åtte timer i uka. – Den tragiske hendelsen har ingenting med politireformen å gjøre, sier Øyvind Lorentzen i Finnmark Politidistrikt.

 • Livet stod ikke til å redde

  Islendingen som ble skutt og drept i Mehamn av sin egen halvbror, døde raskt som følge av blodtap. Det opplyser politimester Ellen Katrine Hætta i Finnmark politidistrikt, og viser til informasjon i obduksjonsrapporten som foreløpig ikke har vært kjent. Selv om det tok over 40 minutter før offeret fikk hjelp, mener politimesteren at islendingens liv ikke sto til å redde.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no