Svolvær politiaksjon
Foto: Jens Andre M. Birkeland

Mann skutt i Svolvær

Oppsummert

En mann ramlet i sjøen etter å ha blitt skutt på kaia i Svolvær i Nordland natt til lørdag. Mannen ble ikke livstruende skadd. En mann i 50-årene er siktet for grov kroppsskade og overtredelse av våpenloven.

 • Avviser anke i skytesak

  Høyesterett har avvist anken i skytesaken fra kaia i Svolvær. I lagmannsretten ble gjerningsmannen dømt til åtte års fengsel for drapsforsøk. Dommen er dermed rettskraftig. – Han mener fortsatt at han ikke skulle vært dømt for drapsforsøk, men når dette ble utfallet er han innstilt på å gjøre opp for seg og komme videre, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen til NRK.

  Skyting på kaia i Svolvær
  Foto: John Inge Johansen / NRK
 • Ber om nye åtte uker etter skyting

  I dag holdes nytt fengslingsmøte for mannen i 50-årene som natt til 10. november avfyrte flere skudd mot en annen mann på åpen gate i Svolvær. – Vi vil begjære åtte uker varetektsfengsling, opplyser politiinspektør Steffen Ravnåsen til Lofotposten. Mannen er siktet for drapsforsøk.

  Svolvær politiaksjon
  Foto: Jens Andre M. Birkeland
 • Siktet blir videre fengslet

  Mannen som er siktet for drapsforsøk etter å ha skutt en mann i Svolvær den 10. november, ble mandag videre varetektsfengslet. Det melder Lofotposten. Mannen er fengslet i fire nye uker på grunn av fare for gjentakelse, opplyser politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no