Hopp til innhold
En mann som truet bilister på E18 ved Bygdøy med kniv, ble onsdag morgen skutt av politiet i Oslo. Her undersøker politiet kniven.
Foto: Hallgeir Aunan / NRK

Mann skutt av politiet på E18

Oppsummert

En mann i 50-årene ble skutt av politiet på E18 ved Bygdøylokket ca. kl. 05.30 21. september 2021. Mannen hadde truet flere personer i biler med kniv, og forsøkt å ta seg inn i flere biler. Han er siktet for grove trusler med kniv.

  • Henlegger sak mot politibetjenter

    Spesialenheten har henlagt saken mot politibetjentene som skjøt en mann i benet på Bygdøylokket, september 2022.

    Det melder Avisa Oslo.

    Biltrafikken inn til Oslo ble forhindret da mannen tok seg ut på E18 ved Skøyen, med en kniv i hånden og prøvde å ta seg inn i biler som hadde stanset helt opp.

    Mannen i 50-årene ble skutt i beinet etter at politifolkene hadde forsøkt andre måter å stanse trusselsituasjonen.

  • Varetektsfengsles etter knivtrusler på E18

    Mannen som truet bilister med kniv på E18 i Oslo blir varetektsfengslet i fire uker.

    Hendelsen skjedde ved Bygdøylokket onsdag i forrige uke. Mannen prøvde å ta seg inn i biler og truet bilister med kniv, før han ble skutt av politiet.

    Retten mener det er betydelig fare for at mannen kan begå lignende handlinger igjen. Det ble blant annet funnet våpendeler og ammunisjon i sekken hans.

    Han varetektsfengsles derfor i fire uker.

  • En person siktet for trusler med kniv

    Mannen som truet flere personer med kniv på E18 ved Bygdøylokket i Oslo i dag tidlig er nå siktet etter straffeloven §264 for grove trusler med kniv, melder politiet i en pressemelding. Mannen som er siktet er i begynnelsen av 50-årene. Advokat Vegard Aaløkken er oppnevnt som hans forsvarer.

  • Politiet om skytingen i Oslo

    Politiet måtte avfyre skudd for å unngå skade på tredjepersoner, da en mann forsøkte å komme seg inn i biler og truet flere med kniv. Det skriver politiet i en pressemelding om skytingen på Bygdøylokket i Oslo onsdag morgen.

    Personen som ble skutt av politiet er ikke alvorlig skadet, men er til behandling ved sykehus. Spesialenheten er koblet på saken.


    For å unngå skader på tredjepersoner ble politiet nødt til å avfyre skudd mot personen.
    Det er ikke informasjon om at andre personer er skadet.
    Gjerningspersonen ble pågrepet av politiet. Han er nå til behandling på sykehus, står det i pressemeldingen fra politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no