NRK Meny
Mann skutt av politiet i Paris
Foto: LIONEL BONAVENTURE / Afp

Mann skutt av politiet i Paris

Oppsummert

En mann ble skutt og drept da han forsøkte å ta seg inn på en politistasjon nord i Paris torsdag, samme dag som Frankrike markerer ettårsdagen for terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo.

 • Bodde i flyktningleir i Tyskland

  Personen som gikk til angrep på en politistasjon nord i Paris torsdag, skal ha bodd i en flyktningleir i Tyskland, melder tysk politi til nyhetsbyrået AFP. Mannen var bevæpnet med kniv og bar et falsk bombebelte. Han ble skutt og drept av politiet.

 • Mann skutt i Paris var fra Marokko

  Fransk politi tror at mannen som ble skutt utenfor en politistasjon i Paris tidligere i dag var 20 år gamle Ali Sallah fra Marokko. Sallah ble arrestert i 2013 for et mindre tyveri og sa da at han var hjemløs og oppholdt seg ulovlig i Frankrike.

 • – Ville hevne døde i Syria

  Mannen som i formidddag ble skutt av politiet utenfor en politistasjon i Paris ville «hevne de døde i Syria». Det sto det på et papir som ble funnet på ham, skriver Le Parisien. På papiret var det også et IS-flagg.

 • Mann skutt i Paris hadde IS-flagg

  Mannen som ble skutt da han prøvde å ta seg inn i en politistasjon i Paris i formiddag hadde et papir med IS-flagg og en arabisk tekst, opplyser påtalemyndigheten. Han skal også ha hatt en mobiltelefon med seg.

 • Bar falsk bombevest

  Mannen som ble skutt og drept av politiet i Paris, bar en falsk bombevest. Mannen skal ha vært bevæpnet med kniv, og forsøkt å ta seg inn på politistasjonen. Øyenvitner forteller at mannen ropte «allahu akbar»,

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no