Hopp til innhold
Politiet rykket ut på aksjon i Lyngdal.
Foto: Lars Rekaa / Lyngdals avis

Mann siktet for drap i Lyngdal

Oppsummert

En mann er siktet for forsettlig drap på en eldre kvinne i Lyngdal i Agder. Kvinnen ble funnet død i sitt hjem torsdag 6. mai. Det er en relasjon mellom den siktede og avdøde, opplyser politiet.

 • Dømt til tvungent psykisk helsevern

  59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare.

  – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

  Det var 5. mai i år at 59-åringen skjøt sin 88 år gamle mor med hagle på badet i deres felles hjem i Lyngdal. I retten erkjente 59-åringen at han skjøt moren, men nektet straffskyld.

  De rettsoppnevnte sakkyndige har konkludert med at tiltalte var strafferettslig utilregnelig på gjerningstidspunktet. Han har vært innlagt på psykiatrisk sykehus siden han ble pågrepet 6. mai med diagnosen paranoid schizofreni.

  I tillegg til dommen på tvungent psykisk helsevern, som er i tråd med aktors påstand, er mannen dømt til å betale sine to søsken 40.000 kroner hver i oppreisningserstatning.

  (NTB)

 • Ber om tvungen psykisk helsevern

  Statsadvokat Beate Rullestad-Jansen og forsvarer Berit Knudsen ber om at den drapstiltalte sønnen i Lyngdal-saken blir overført til tvungen psykisk helsevern. 59-åringen skjøt sin mor med hagle. Rettssaken går i Agder tingrett i Farsund.

 • Lyngdalsdrap for retten i oktober

  Rettssaken mot mannen som er siktet for å ha drept sin 88 år gamle mor i Lyngdal i mai, er foreløpig berammet til oktober. Agder tingrett har satt av 27., 28. og 29. oktober i Lister tinghus i Farsund til saken. Det er foreløpig ikke tatt ut tiltale mot mannen. Den 88 år gamle kvinnen ble funnet skutt og drept i sitt eget hjem i Lyngdal, og kvinnens 59 år gamle sønn er pågrepet og siktet for drap. En psykiater har foreløpig konkludert med at mannen kan ha vært psykotisk da drapet skjedde.

En mann er siktet for drap etter at en eldre kvinne er funnet død på en adresse i Lyngdal.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no