Hopp til innhold
Detalj av huset til siktede i tvangs-saken
Foto: Kristian Storødegård / NRK

Mann holdt med tvang i bolig

Oppsummert

En mann i 60-årene er siktet for å ha holdt en mann i 40-årene med tvang i en bolig i over et år i Vest-Oppland. Siktelsen er utvidet til å også gjelde utpressing mot en annen person.

  • Politiet henlegger tvangssak

    Politiet henlegger en sak fra 2018 der en 66-åring fra Vest-Oppland ble siktet for å ha holdt en mann fanget i en lengre periode. Politiet sier opplysningene som har kommet frem i saken gjennom etterforskningen har ført til henleggelsen.

  • Ingen ny varetektsfengsling

    Det vil ikke bli begjært ny varetektsfengsling av 66-åringen som er sikta for å ha holdt en annen mann mot sin vilje i en bolig på Eina i Vestre Toten. Politiadvokat Tom Gjestvang sier det ikke lenger er fare for bevisforspillelse.

  • Fengsles i to nye uker

    Den tvangs- og truselsiktede 66 år gamle mannen fra Vest-Oppland blir varetektsfengslet i to uker til. Det bestemte Eidsivating lagmannsrett torsdag. Politiet ville ha mannen varetektsfengslet i fire nye uker, men
    Gjøvik tingrett mente mannen burde slippes fri etter å ha sittet to uker i varetekt.

    Detalj av huset til siktede i tvangs-saken
    Foto: Kristian Storødegård / NRK
  • Retten vil løslate siktet 66-åring

    Tingretten vil løslate siktet 66-åring i tvangssak i Vestoppland. I dag ble siktelsen utvidet til også å gjelde utpressing mot en annen person. Rettens avgjørelse er anket, og 66-åringen blir sittende til anken er behandlet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no