Hopp til innhold
Krimteknikere på Linderud
Foto: Peter von Tangen Jordan / NRK

Mann drept på Lindeberg i Oslo

Oppsummert

Muhammad Shazad Aslam ble skutt og drept på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo. Politiet tror flere personer sto bak drapet. Et tohåndsvåpen med lyddemper ble funnet ved åstedet.

 • Avisa Oslo: Politiet henlegger drapssak på Lindeberg i 2015 – mann løslates fra varetekt

  Riksadvokaten har besluttet å henlegge saken mot en 39 år gammel slovensk mann, som har vært siktet for drapet på den 40 år gamle Muhammad Shahzad Aslam på Lindeberg i april 2015.

  Det opplyser mannens forsvarer Cecilie Nakstad til Avisa Oslo.

  39-åringen løslates etter å ha sittet varetektsfengslet siden i fjor sommer.

  Muhammad Shazad Aslam ble skutt og drept på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo. Politiet tror flere personer sto bak drapet. Et tohåndsvåpen med lyddemper ble funnet ved åstedet.

  Politiet mener å sitte på DNA-bevis som skal knytte mannen til et drapsvåpenet – en maskinpistol som ble funnet like ved åstedet. Statsadvokat Ingrid Vormedal Salte var imidlertid uenig da hun sendte sin innstilling til Riksadvokaten i september og ønsket å henlegge saken på bevisets stilling.

  39-åringen som har vært siktet i saken ble pågrepet i Kroatia i juli i fjor og utlevert til Norge.

 • Vil tiltale 39-åring for drap på Lindeberg

  Politiet ønsker å tiltale en 39 år gammel slovensk mann for drapet på Muhammad Shahzad Aslam i 2015. Det skriver Avisa Oslo. Aslam ble funnet drept på en parkeringsplass ved Lindeberg skole.

  Han ble funnet drept ved siden av bilen sin. 40-åringen hadde omfattende hodeskader og politiet beskrev drapet som en ren henrettelse.

  Sommeren 2021 ble en mann fra Slovenia pågrepet og siktet.

  Politiet har nå avslutta etterforskninga og sendt den til statsadvokaten. Politiet innstiller på drapstiltale. Den slovenske mannen har hele tida nekta straffskyld.

 • Mann pågrepet og siktet for drap

  En mann i slutten av 30-årene er siktet for drapet på Muhammad Shahzad Aslam 11. april 2015, på Lindeberg i Oslo. Den avdøde ble funnet drept ved siden av bilen sin. 40-åringen hadde omfattende hodeskader og politiet beskrev drapet som en ren henrettelse.

  Mannen som nå er siktet og pågrepet har vært internasjonalt etterlyst og ble pågrepet i Kroatia. Han ble utlevert til Norge fredag 23. juli. Politiet anser pågripelsen som et gjennombrudd og en utvikling i saken. Mannen ble varetekstsfengslet i fire uker ved Oslo tingretts kjennelse lørdag 24. juli. Fengslingen er begrunnet med bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare.

  – Etterforskningen av saken er nå inne i en ny fase, det betyr at vi på nåværende tidspunkt ikke kan gå ut med ytterligere informasjon i saken, skriver politiet i en pressemelding mandag 26. juli.

 • Lindeberg-drapet: Siktelse henlagt

  I over tre år har en mann (40) vært siktet for medvirkning til overlagt drap på Muhammad Shahzad Aslam på Lindeberg i 2015. Nå er siktelsen henlagt, ifølge VG. 40-åringens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy, mener saken har tatt unødvendig lang tid.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no