Krimteknikere på Linderud
Foto: Peter von Tangen Jordan / NRK

Mann drept på Lindeberg i Oslo

Oppsummert

Muhammad Shazad Aslam ble skutt og drept på en parkeringsplass ved Lindeberg skole i Oslo. Politiet tror flere personer sto bak drapet. Et tohåndsvåpen med lyddemper ble funnet ved åstedet.

 • Mann pågrepet og siktet for drap

  En mann i slutten av 30-årene er siktet for drapet på Muhammad Shahzad Aslam 11. april 2015, på Lindeberg i Oslo. Den avdøde ble funnet drept ved siden av bilen sin. 40-åringen hadde omfattende hodeskader og politiet beskrev drapet som en ren henrettelse.

  Mannen som nå er siktet og pågrepet har vært internasjonalt etterlyst og ble pågrepet i Kroatia. Han ble utlevert til Norge fredag 23. juli. Politiet anser pågripelsen som et gjennombrudd og en utvikling i saken. Mannen ble varetekstsfengslet i fire uker ved Oslo tingretts kjennelse lørdag 24. juli. Fengslingen er begrunnet med bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare.

  – Etterforskningen av saken er nå inne i en ny fase, det betyr at vi på nåværende tidspunkt ikke kan gå ut med ytterligere informasjon i saken, skriver politiet i en pressemelding mandag 26. juli.

 • Lindeberg-drapet: Siktelse henlagt

  I over tre år har en mann (40) vært siktet for medvirkning til overlagt drap på Muhammad Shahzad Aslam på Lindeberg i 2015. Nå er siktelsen henlagt, ifølge VG. 40-åringens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy, mener saken har tatt unødvendig lang tid.

 • Kan ha brukt leiemorder i Oslo-drap

  I april 2015 ble Muhammad S. Aslam (40) skutt og drept i Oslo. To menn er siktet for medvirkning til drapet, men skytteren er ikke tatt. Ifølge VG tror politiet en leiemorder fra utlandet eller det kriminelle miljøet i Oslo begikk drapet.

 • Drapssiktet er tidligere domfelt

  Mannen som nå er siktet for drapet på Muhammad Shahzad Aslam, er tidligere domfelt for drapsforsøk og narkotikaforbrytelser. – Han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Øyvind Bergøy Pedersen til VG.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no