NWinZZoabno
Foto: MICHELE CATTANI / AFP

Mali

Oppsummert

Mali er en republikk i Vest-Afrika. Innlandsstaten grenser til Algerie i nord og nordøst, Niger i øst, Burkina Faso og Elfenbenskysten i sør, Guinea i sørvest og Senegal og Mauritania i vest. Mali er ett av Afrikas fattigste land.

 • Kvinne fra Mali fødte «nilinger»

  En 25 år gammel kvinne fra Mali ble tidligere denne uken mor til hele ni barn. Samtlige overlevde fødselen og er friske, ifølge helsemyndighetene. Barna, fem jenter og fire gutter, ble født i uke 30.

  En av de ny barna som ble født av en kvinne fra Mali får pleie i en kuvøse på sykehuset i Marokko
  Foto: Abdeljalil Bounhar / AP /NTB
 • FN-soldater drept i Mali

  Fire soldater fra FNs fredsbevarende styrke ble drept og 19 såret i et angrep mot en FN-leir i Mali langfredag. FNs generalsekretær António Guterres fordømmer angrepet på det sterkeste.

  Angrepet var rettet mot en leir i Aguelhok i Kidal-regionen.

 • Over 50 drept i angrep i Mali

  Minst 53 regjeringssoldater og opprørere er drept i et angrep mot en militærleir øst i Mali, opplyser forsvarsledelsen i landet. Angrepet fant sted utenfor landsbyen Ansongo i Gao-regionen, nær grensa til Burkina Faso og Niger, men omfanget ble først kjent onsdag.

 • Ni soldater drept i angrep i Mali

  Ni maliske soldater ble torsdag drept i et angrep nær byen Bandiagara, sentralt i Mali. Ytterligere ni soldater ble skadd, fem av dem alvorlig, ifølge en militæroffiser som uttalte seg anonymt til nyhetsbyrået AFP. Mali har siden 2012 vært preget av et omfattende jihadistopprør som har spredt seg til store deler av Sahel, inkludert Burkina Faso og Niger.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no