NRK Meny
Maldivenes president Abdulla Yameen
Foto: STR / Afp

Maldivene

Oppsummert

Øystaten Maldivene er rystet av en politisk krise som har tilspisset seg siden president Abdulla Yameen nektet å føye seg etter en ordre fra høyesterett om å løslate politiske fanger.

 • Opphever unntakstilstand

  President på Maldivene Abdulla Yameen opphever unntakstilstanden i landet. Det har vært unntakstilstand på Maldivene i 45 dager, melder Reuters. Maldivene har den siste måneden vært rystet av politisk krise og uro.

 • Unntakstilstand i Maldivane utvida

  Parlamentet i Maldivane har godtatt ei forlenging av unntakstilstanden i landet med 30 dagar, melder nyheitsbyrået Reuters. Opposisjonen i landet gjekk med ein gang ut og hevda at forlenginga var ulovleg.

 • Endrer reiseråd til Maldivene

  Utenriksdepartementet ber nordmenn utvise aktsomhet ved reiser til Maldivenes hovedstad Malé. Det endrede reiserådet kommer etter politisk uro og presidentens innføring av en to ukers unntakstilstand.

 • Maldivenes høyesterett snur

  Maldivenes høyesterett opphever ordren om å løslate politiske fanger i landet. Dette skjer etter at president Abdulla Yameen nektet å føye seg, erklærte unntakstilstand på Maldivene og pågrep to høyesterettsdommere.

 • Johnson: – Vi er dypt bekymret

  Storbritannias utenriksminister Boris Johnson ber president Yameen Abdul Gayoom oppheve unntakstilstanden på Maldivene, og følge ordrene til høyesterett. – Vi er dypt bekymret, heter det i en uttalelse fra Johnson, skriver NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no