NRK Meny
 Emmerson Mnangagwa.
Foto: Tsvangirayi Mukwazhi / AP

Maktskifte i Zimbabwe

Oppsummert

Zimbabwes president Robert Mugabe ble mandag avsatt etter 37 år ved makten. Parlamentet har igangsatt riksrettprosess mot Mugabe som er anklaget for maktmisbruk og korrupsjon. Hæren satte sist uke Mugabe i husarrest etter intern maktkamp.

 • Mugabe: – Ble styrtet i et «kupp»

  Zimbabwes tidligere president Robert Mugabe sier for første gang at det var et «statskupp» da han ble fjernet fra makten i november i fjor. Uttalelsen kom i hans første TV-intervju etter avsettelsen. Det var sørafrikansk TV som intervjuet Mugabe.

 • Tsvangirai kritisk syk

  Zimbabwes fremste opposisjonsleder i flere tiår, Morgan Tsvangirai, er kritisk syk og er innlagt på sykehus i Sør-Afrika, opplyser en partikilde til Reuters. 65-åringen har vært ut og inn av sykehus, etter at det ble kjent at han har tarmkreft.

  TSVANGIRAI TSVANGIRAI I NORGE
  Foto: Morten Holm / NTB scanpix
 • Zimbabwes president lover valg

  Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa lover både president- og parlamentsvalg i landet innen et halvår. Mnangagwa ble innsatt som president i november, da landets leder gjennom 37 år, Robert Mugabe, ble tvunget til å trekke seg etter et militærkupp

  Emmerson Mnangagwa, president i Zimbabwe
  Foto: Markus Schreiber / AP
 • Ny visepresident i Zimbabwe

  Emmerson Mnangagwa, president i Zimbabwe, har peika ut den tidlegare forsvarssjefen Constantino Chiwenga som visepresident i landet. Det var Chiwenga som leia den militære overtakinga av makta i landet tidlegare i år.

 • Mnangagwa vraker to ministre

  Zimbabwes president Emmerson Mnangagwa har kastet to av ministrene han for noen dager siden oppnevnte til kabinettet, melder AFP. Vrakingen skyldes trolig reaksjoner fra folket, som anklager presidenten for å «resirkulere» folk fra Mugabe-æraen.

  Emmerson Mnangagwa
  Foto: Ben Curtis / AP
Zimbabwes tidligere visepresident Emmerson Mnangagwa kommer tilbake
Zimbabwes president Robert Mugabe har levert eit brev til parlamentsformannen der han formelt går av som president

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no