skilleBanner kroningsjubileet skille_slutt
Magasinet 3_1
Her er du: NRK.no > Nyheter > Magasinet Sist oppdatert 20:54
Daglige, gratis nyhetsbrev fra NRK Nyheter:
Sport i hånda:
WAP Lomme-PC
Siste nytt frå distriktskontora i NRK NRK Finnmark NRK Troms NRK Nordland NRK Trøndelag NRK Møre og Romsdal NRK Hedmark og Oppland NRK Sogn og Fjordane NRK Hordaland NRK Rogaland NRK Sørlandet NRK Østlandssendingen NRK Østfold NRK Buskerud, Telemark og Vestfold Siste nytt frå distriktskontora i NRK Siste nytt frå distriktskontora i NRK
NRK Nyheter
Tlf: 23 04 80 00
Faks: 23 04 71 77
nettnyheter­@nrk.no
Adresse: 0340 Oslo

Publikumsservice
Tlf: 815 65 900
info@nrk.no


Nyhetsredaktør:
Rune Nøstvik
Ansvarlig redaktør NRK.no: Are Nundal

Tips NRK Nyheter:
nyheter@nrk.no
Tips alle nyhets­redaksjonene
Tlf: 23 04 80 00

 
Hva gjør man når man føler seg skviset ut av et miljø? Helene Uri opplevde dette og slo tilbake med en roman.

Konservativ fanebærer

Foto: Lise Åserud, Scanpix
Høyre-leder Erna Solberg vil kjempe videre.

Tøyser med Ibsen

Vår lørdagsgjest har satt seg fore å tøyse med alle Henrik Ibsens stykker denne sommeren. Bjarte Hjelmeland gjør det i Grimstad, dit Ibsen kom som 16-åring, og der han skrev Terje Vigen.

Brev fra Zimbabwe

Korrespondentbrevet denne uka kommer fra Afrika-korrespondent Tomm Kristiansen, som nettopp er tilbake fra en reise i Zimbabwe.

Bob Geldof - ikke helt som andre millionærer

Han bygget karrieren på opprør mot autoritetene, men fredag skrøt han uhemmet av Tony Blair. Sir Bob Geldof er full av motsetninger - en helgen som banner litt for ofte på direktesendt TV.

Mugabes hvite fiende

Foto: AP/Scanpix
Zimbabwes maktapparat har fullført nok en handlingsmettet aksjon. Tre hundre tusen mennesker er blitt hjemløse.

Vår i Moskva

Denne våren rives de gamle berømte Sovjet-hotellene, blant dem Hotel Moskva, forteller Russland-korrespondent Arne Egil Tønset.

Kulturell øksehogger

Museumsdirektør Sune Nordgren har pirket borti den norske nasjonalfølelsen ved å flytte rundt på verkene til ikoner som Munch og Krog.

Ingen mørkemann

Han er beskrevet som en kirkens mørkemann og ble fredag utnevnt til ny biskop i Oslo. Men Ole Christian Kvarme synger køntri på bedehuset og Louis Armstrong på kontoret.

Rimi-Hagen og de fattige

Norges nest rikeste mann, Stein Erik Hagen, sier selv han ikke har så mye penger. I denne uka deltar han på toppmøtet i Davos i Sveits for å snakke om fattigdom.

Stemmer du, så dør du

- Det er for farlig, sier irakeren Abu Ahmed og siterer et flygeblad: "Stemmer du, så dør du."

Om å rope ulv

Å rope ulv er et uttrykk som hele Europa forstår, men Cathrine Løchstøer er opptatt av både artsmangfold og språkmangfold.

Leder granskingen

Den erfarne og vel ansette industrilederen Jon Reinås skal lede granskingen av norske myndigheters innsats under flodbølgekatastrofen.

Norske OL-bragder

Navnet hans forbindes helst med Bislett og norsk skøytesports glansdager. I årevis holdt han orden på rundetidene for NRK. Nå har Per Jorsett skrevet bok - om norske prestasjoner i sommer-OL.

Vraket fra Stortinget

KrF-politikeren Anita Apelthun Sæle har aldri vært redd for å stå for det hun mener er riktig.

Falske produkter i Kina

Det er ikke bare turister som kjøper kopier av kjente klokke- og klesmerker i Kina. Mange spedbarn døde etter å ha drukket falsk morsmelkerstatning, forteller Asia-korrespondent Philip Lote.

Sogndal-rektor i mediestorm

Da studenten Hedda Karterudseter ble funnet drept på Sogndal Folkehøg-skule, var det ingen kriseplan som fortalte den unge rektoren Frode Hjort-Larsen hvordan han skulle forholde seg.

USA etter valgkampen

Korrespondent Joar Hoel Larsen gjør sine betraktninger, etter at valgkampen i USA nå endelig er over og landet har fått en president deler av verden ikke vil ha.

Herborg Kråkevik i mediekjøret

Vår gjest fikk denne uken oppslag på pillerus, nasking og kjøring uten førerkort, men Herborg Kråkevik sier selv hun ble overrasket over at dette skulle vekke slik oppsikt.

Arroganse i passkontrollen

Kampen mot terrorister og mistenkelig personer i USA kan irritere mer enn å berolige, forteller USA-korrespondent Jan Espen Kruse, som har møtt en arrogant passkontrollør.

 
10 SISTE NYHETER
Følg debattane i
Stortinget på
direkten.
Video Video  Lyd Lyd
PÅ FORSIDEN NÅ
AKTUELL BAKGRUNN
30 år med torskefred (09.06 11:51)
Skepsis til Hayden (08.05 10:46)
Blodbad truer Darfur (02.05 14:51)
AKTUELL KOMMENTAR
Copyright NRK © 2008  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no