Stillbilete frå politivideo av mafia-seremoni.
Foto: Ap

Mafiaen i Italia

Oppsummert

'Ndrangheta-mafiaen med senter i Calabria i Sør-Italia, kontrollerer store deler av kokaintrafikken fra Colombia til Europa. I Napoli-området regjerer Comorraen, og på Sicilia Cosa Nostra.

 • Italiensk mafiatopp pågrepet

  Den italienske mafiatoppen Francesco Riitano er pågrepet på Sicilia, der han var på ferie sammen med familien. 49-åringen har vært etterlyst i to år og blir beskrevet som et ledende medlem av Italias mektigste mafia, «Ndrangheta».

 • Mafialeder rømte fra fengsel

  Den italienske mafialederen Rocco Morabito har rømt fra fengselet i Uruguays hovedstad Montevideo. Morabito og tre andre innsatte skal ha rømt gjennom et hull i taket og så ranet beboere i et hus i nærheten, melder innenriksdepartementet ifølge AFP .

 • Mafiatopp tatt etter 14 år på flukt

  Mafiatoppen Marco Di Lauro (389 var Italias nest mest ettersøkte mann da han ble arrestert i Napoli lørdag. Di Lauro er den fjerde sønnen til Paulo Di Lauro, den tidligere leder for Camorraen, som fengsles. Han har vært på rømmen siden 2004.

  Laster Twitter-innhold
 • 90 arrestert i mafia-razzia

  Rundt 90 personer som er mistenkt for å tilhøre den italienske 'Ndrangheta-mafiaen, er arrestert etter at politi i flere europeiske og latinamerikanske land har gjennomført razziaer. Mafiaen er mistenkt for alvorlige lovbrudd ifølge italiensk politi.

  Razzia mot mafiamedlememr i Duisburg i Tyskland
  Foto: CHRISTOPH REICHWEIN / AFP
 • Mafiaen bit seg fast i Roma

  Dei kriminelle nettverka den italienske hovudstaden Roma opererer meir og meir likt dei store mafiagrupperingane lenger sør i landet, seier det italienske antimafiabyrået DIA i den siste halvårlege rapporten sin.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no