NRK Meny
Stillbilete frå politivideo av mafia-seremoni.
Foto: Ap

Mafiaen i Italia

Oppsummert

Den italienske 'Ndrangheta-mafiaen kontrollerer store deler av kokaintrafikken fra Colombia til Europa. Banden er svært brutal og det har gjor det vanskelig for politiet å få innpass. Organisasjonen har forgreninger i di fleste europeiske land.

 • 22 mafiamedlemar arrestert

  Italiensk politi har arrestert 22 mistenkte mafiamedlemar på Sicilia. Arrestasjonane kjem i samband med jakta på mafiasjefen Matteo Denaro.

 • 37 pågrepet i aksjon mot mafia

  Politiet har pågrepet 37 personer og beslaglagt varer verdt 11 millioner euro i en samordnet aksjon i Tyskland og Italia. Aksjonen var rettet mot Rinzivillo-klanen i den sicilianske Cosa Nostra-mafiaen. To personer ble tatt i Köln, resten i Italia.

 • 37 arresterte i antimafia-aksjon

  Italiensk politi har arrestert 37 personer, inkludert to politioffiserer, i en aksjon mot den sicilianske mafiaen. Politiet konfiskerte samtidig verdier for over 100 millioner kroner.

 • Mafialeder arrestert

  En av Italias mest ettersøkte personer, mafialederen Giulio Perrone, er pågrepet i Mexico etter ti år på rømmen. Ifølge mexicanske myndigheter er Perrone sendt til Italia, uten formelle utleveringsprosedyrer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no