NRK Meny
Stillbilete frå politivideo av mafia-seremoni.
Foto: Ap

Mafiaen i Italia

Oppsummert

Den italienske 'Ndrangheta-mafiaen kontrollerer store deler av kokaintrafikken fra Colombia til Europa. Banden er svært brutal og det har gjor det vanskelig for politiet å få innpass. Organisasjonen har forgreninger i di fleste europeiske land.

 • 37 pågrepet i aksjon mot mafia

  Politiet har pågrepet 37 personer og beslaglagt varer verdt 11 millioner euro i en samordnet aksjon i Tyskland og Italia. Aksjonen var rettet mot Rinzivillo-klanen i den sicilianske Cosa Nostra-mafiaen. To personer ble tatt i Köln, resten i Italia.

 • 37 arresterte i antimafia-aksjon

  Italiensk politi har arrestert 37 personer, inkludert to politioffiserer, i en aksjon mot den sicilianske mafiaen. Politiet konfiskerte samtidig verdier for over 100 millioner kroner.

 • Mafialeder arrestert

  En av Italias mest ettersøkte personer, mafialederen Giulio Perrone, er pågrepet i Mexico etter ti år på rømmen. Ifølge mexicanske myndigheter er Perrone sendt til Italia, uten formelle utleveringsprosedyrer.

 • Stjålne van Gogh-malerier funnet

  Italiensk politi har funnet to kjente van Gogh-malerier som ble stjålet fra et museum i Amsterdam i 2002, melder BBC News. Maleriene skal ha kommet til rette etter omfattende etterforskning av den italienske mafiaen, opplyser politiet.

 • Bernardo Provenzano er død

  Bernardo Provenzano (83), ein av dei mest illgjetne italienske mafialeiarane, døydde i dag på eit sjukehus i Milano. Provenzano var øvste sjef i sicilianske Cosa Nostra til han vart arrestert i 2006. Då hadde han vore på flukt i 43 år.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no