NRK Meny
Stillbilete frå politivideo av mafia-seremoni.
Foto: Ap

Mafiaen i Italia

Oppsummert

Den italienske 'Ndrangheta-mafiaen kontrollerer store deler av kokaintrafikken fra Colombia til Europa. Banden er svært brutal og det har gjor det vanskelig for politiet å få innpass. Organisasjonen har forgreninger i di fleste europeiske land.

 • Frykter mafia-påvirkning

  Italias innenriksminister Marco Minniti mener det er en risiko for at mafia-grupperinger skal påvirke valget i landet i mars. Den siste tiden har det vært en rekke tilfeller av politisk motivert vold i Italia.

 • 37 pågrepet i aksjon mot mafia

  Politiet har pågrepet 37 personer og beslaglagt varer verdt 11 millioner euro i en samordnet aksjon i Tyskland og Italia. Aksjonen var rettet mot Rinzivillo-klanen i den sicilianske Cosa Nostra-mafiaen. To personer ble tatt i Köln, resten i Italia.

 • 37 arresterte i antimafia-aksjon

  Italiensk politi har arrestert 37 personer, inkludert to politioffiserer, i en aksjon mot den sicilianske mafiaen. Politiet konfiskerte samtidig verdier for over 100 millioner kroner.

 • Mafialeder arrestert

  En av Italias mest ettersøkte personer, mafialederen Giulio Perrone, er pågrepet i Mexico etter ti år på rømmen. Ifølge mexicanske myndigheter er Perrone sendt til Italia, uten formelle utleveringsprosedyrer.

 • Stjålne van Gogh-malerier funnet

  Italiensk politi har funnet to kjente van Gogh-malerier som ble stjålet fra et museum i Amsterdam i 2002, melder BBC News. Maleriene skal ha kommet til rette etter omfattende etterforskning av den italienske mafiaen, opplyser politiet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no