Lysbakken: – For lite rødt og grønt

SV imøteser muligheter til samarbeid med den nye regjeringen, men kritiserer også flere deler ved den nye regjeringsplattformen.

– I denne plattformen er det for mye grått og for lite rødt og grønt, men SV kommer til å bidra med mer kraftfull politikk for rettferdig fordeling og for miljø hvis regjeringen kommer til oss for å forhandle, sier SV-leder Audun Lysbakken.

– Med denne plattformen når ikke Norge klimamålene. Det mangler nye konkrete tiltak for utslippskutt, og Ap har forlatt sitt standpunkt om å avvise kvotekjøp i utlandet som virkemiddel, sier Lysbakken.

Han mener at hvis vi skal utvikle grønn industri og sikre arbeidsplassene for framtiden kan ikke Norge fortsette oljeavhengigheten.

– Denne plattformen leverer ingen endring av oljepolitikken, et svært dårlig svar på FNs oppfordring om å stoppe leting etter ny fossil energi. SV etterlyser en kraftigere satsing på grønn industri.

Likevel angrer ikke Lysbakken på at han gikk ut av forhandlingene, og sier at dette var nettopp grunnen til at SV trakk seg.

Regjeringsplattformen
Foto: Terje Pedersen / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no