Hopp til innhold
Luxemburg
Foto: Paul Ames / AP

Luxembourg

  • Luxembourgs tidligere finansminister blir statsminister torsdag

    Luxembourgs tidligere finansminister Luc Frieden blir utnevnt til landets nye statsminister på en pressekonferanse torsdag, skriver avisen Le Quotidien og siterer regjeringskilder.

    Nesten seks uker etter valget har Luxembourgs lenge dominerende sentrums-høyre-parti, Friedens Christian Social People's Party (CSV), dannet regjering sammen med tidligere statsminister Xavier Bettels demokratiske parti.

    Bettel vil ta på seg rollen som utenriksminister, etter å ha ledet Luxembourg i ti år. Gilles Roth ble navngitt som ny finansminister.

    Luc Frieden
    Foto: AFP
  • Statsminister sier fra seg master-grad

    Etter a ha blitt beskyldt for plagiat, ber Luxembourgs statsminister Xavier Bettel om at mastergraden hans fra 1999 trekkes tilbake, melder AFP-NTB. Bettel ble anklaget for plagiat i oktober da medieselskapet Reporter hevdet at «mer enn tre firedeler» av avhandlingen – om reform i det europeiske valgsystemet – var tatt fra kilder det ikke ble henvist til.

    Bettel opplyser tirsdag at han har bedt Universitet i Lorraine i Frankrike om å inndra graden «for å fjerne enhver tvil om graden og for å unngå å svekke tillit til det akademiske arbeidet». Han har ikke innrømmet plagiat og sier i en uttalelse at han ikke mente å villede noen den gangen.

  • Statsminister tatt for plagiat

    Luxembourgs statsminister Xavier Bettel innrømmer at han «burde ha gjort annerledes», etter anklager om at han plagierte deler av en universitetsoppgave i 1999.

    Det dreier seg om en 56 siders hovedoppgave om endringer i valgsystemet til EU-parlamentet. Ifølge NTB lot Bettel være å sitere to bøker, fire nettsider og en pressemelding som han brukte i oppgaven.

    Universitetet sier at de vil etterforske, men legger til at de på den tiden ikke var utstyrt med avanserte programmer for å oppdage plagiat.

  • Smittet statsminister utskrevet

    Luxembourgs statsminister Xavier Bettel er utskrevet fra sykehus etter fire dagers behandling for covid-19. Bettel testet positivt etter EU-toppmøtet i slutten av juni, og ble innlagt på sykehus søndag. Tilstanden hans ble da oppgitt å være alvorlig, men stabil, melder nyhetsbyrået DPA.

    Statsministeren skal ha hjemmekontor under karantenetiden, opplyser myndighetene.

  • Statsminister innlagt med korona

    Luxembourgs statsminister Xavier Bettel, som testet positivt på korona forrige uke, er innlagt på sykehus.

    Det melder TV-stasjonen RTL søndag.

    Statsministerens kontor bekrefter at Bettel (48) er innlagt og skal ligge til observasjon i et døgn med mindre legene konkluderer med noe annet. Det skal også tas en rekke prøver av ham.

    Bettel testet positivt på korona for en uke siden, 27. juni.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no