NRK Meny
Luftambulanse fra Luftransport i Alta, inne i hangar.
Foto: Eskil Wie Furunes / NRK

Luftambulansekrisen

Oppsummert

Etter at Babcock vant anbudet for luftambulansetjenesten i Norge, har tjenesten vært offer for flere kriser. Blant annet har piloter sluttet, eller de har ikke vært i stand til å fly. I tillegg har prosessen vært preget av en inhabilitetssak.

  • Høie redegjør om ambulansefly

  • Skylder på regjeringen

    Forbundsleder i Norsk Flygerforbund, Yngve Carlsen, sier til Dagbladet at luftambulansekrisen har oppstått fordi regjeringen ikke har lyttet til det han kaller «en varslet katastrofe». Tirsdag orienterer helseministeren Stortinget om saken.

  • Hastebehandling av Babcock-kontrakt

    Rødts forslag om å annullere Babcocks luftambulansekontrakt skal hastebehandles i helse- og omsorgskomiteen. Rødt ønsket at forslaget skulle behandles i Stortinget etter Bent Høies redegjørelse om saken tirsdag, men fikk nei i Stortinget.

  • Hastebehandling av Babcock-kontrakt

    Rødts forslag om å annullere Babcocks luftambulansekontrakt skal hastebehandles i helse- og omsorgskomiteen. Rødt ønsket i utgangspunktet at forslaget skulle behandles i Stortinget etter helse- og omsorgsminister Bent Høies (H) redegjørelse om saken tirsdag, men det sa Stortinget nei til mandag kveld. I stedet ble det vedtatt å oversende saken til helse- og omsorgskomiteen for hastebehandling.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no