Oversiktsbilde London.
Foto: Thomas Van Hulle

London: Bil kjørte på folkemengde

Oppsummert

Én døde og ti andre – alle muslimer – ble skadd da et kjøretøy kjørte inn i en folkemengde i Finsbury Park i London natt til mandag. En 47 år gammel mann er pågrepet og terrorsiktet.

  • Dømt til 43 år for moskéangrep

    48 år gamle Darren Osborne er dømt til livstid i fengsel, med en minstetid på 43 år, ifølge BBC. Osborne kjørte en varebil inn i en folkemengde utenfor en moské i Finsbury Park i juni i fjor, og drepte en 51-årig mann og såret 12 andre.

  • London-angriper ville drepe Corbyn

    Den 48 år gamle mannen som er tiltalt for å ha kjørt på fotgjengerne ved en moské ved Finsbury Park i London i juni, forklarte til retten at han håpet å drepe Labour-leder Jeremy Corbyn, melder DPA. En ble drept og ni ble skadd i angrepet.

  • Knytter dødsfall til moskéangrep

    Britisk politi sier at 51-åringen som døde ved moskeen i Finsbury Park, mistet livet som følge av skader fra angrepet. Mannen ble erklært død etter at en mann kjørte en varebil inn i mennesker, men det var uklart om han døde av naturlige årsaker.

Pressekonferanse med Met police commisioner Cressida Dick
Sjåfør angripes av vitner til angrep med varebil i London

Norske Abdul: – Sjåføren lever takket være imamen

Et kjøretøy skal ha kjørt inn i en folkemengde i Finsbury Park i London. Ifølge politiet er flere personer såret, og en person er pågrepet.

Muslimske rådet i Storbritannia: – Kjørte ned folk med vilje

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no