NRK Meny
Oversiktsbilde London.
Foto: Thomas Van Hulle

London: Bil kjørte på folkemengde

Oppsummert

Én døde og ti andre – alle muslimer – ble skadd da et kjøretøy kjørte inn i en folkemengde i Finsbury Park i London natt til mandag. En 47 år gammel mann er pågrepet og terrorsiktet.

 • Knytter dødsfall til moskéangrep

  Britisk politi sier at 51-åringen som døde ved moskeen i Finsbury Park, mistet livet som følge av skader fra angrepet. Mannen ble erklært død etter at en mann kjørte en varebil inn i mennesker, men det var uklart om han døde av naturlige årsaker.

 • Ble drept av gjerningsmannen

  Mannen som døde etter terrorangrepet mot en moské i London, døde som følge av skadene han ble påført av påkjørselen. Mannen lå allerede på bakken etter å ha fått et illebefinnende, men obduksjonsrapporten viser altså at han døde som følge av angrepet.

 • Finsbury Park-angriperen i avhør

  47-åringen som kjørte ned muslimer utenfor en moské i Finsbury Park i London, sitter i dag i avhør hos politiet. London-politiet har ikke kommentert hva som har kommet fram i avhør av Osborne, men ifølge familien har han mentale problemer.

 • Markering etter terror

  I London samlet rundt 100 personer seg mandag kveld med blomster og solidaritetsklæringer utenfor moskeen hvor muslimer ble kjørt ned med vilje av en mann med en varebil. Noen bar plakater med påskriften "Sammen mot all terror."

Pressekonferanse med Met police commisioner Cressida Dick

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no