François Hollande holder tale etter lokalvalg
Foto: PHILIPPE WOJAZER / Reuters

Lokalvalg i Frankrike

Oppsummert

Sosialistpartiet led et sviende nederlag, og høyreradikale Nasjonal front fikk minst elleve borgermestre i søndagens franske lokalvalg. Etter valget byttet president François Hollande ut statsministeren for å ta opp kampen igjen.

 • Hollande har fått med seg misnøyen

  I talen som var innspilt på forhånd og ble sendt samtidig på alle de store TV-kanalene i Frankrike, sa den franske presidenten François Hollande at han hadde fått med seg folkets misnøye.

 • Hollande: – Frankrike må handle

  Frankrikes president François Hollande sier i en tale i kveld at landet nå må ta grep for å få kontroll på den offentlige økonomien. Han sier også at EU må ta hensyn til innsatsen for å fremme vekst og konkurranseevne.

 • Ny fransk statsminister bekreftet

  President François Hollande bekrefter at Manuel Valls (51) er Frankrikes nye statsminister. – Nå er det på tide å starte en ny etappe. Jeg har bedt Manuel Valls lede en ny regjering, det blir en kampregjering, sier Hollande.

 • – Statsminister Ayrault har gått av

  Statsministerens kontor i Frankrike opplyser at Jean-Marc Ayrault har gått av som statsminister, ifølge Reuters. Det er ventet at president François Hollande skal utnevne Manuel Valls som ny statsminister.

 • Ny fransk statsminister navngitt

  Frankrikes president François Hollande utnevner Manuel Valls til landets nye statsminister, opplyser kilder til AFP. Valls er i dag innenriksminister.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no