Hopp til innhold

LO-sjefen: – Denne avtalen er ikke god nok

– Våre medlemmer er tydelige. Denne avtalen er ikke god nok og derfor har styret i LO Stat forkastet den, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik.

Medlemmene i LO-Stat stemte mandag ned årets lønnsoppgjør. Det blir likevel ikke streik nå rett før sommerferien. Styret i LO Stat vil behandle oppgjøret i frivillig nemnd og Staten har sagt ja.

– Styret i LO Stat vurderer mulighetene for å vinne frem med en streik som svært liten. Derfor har de bedt om frivillig nemndbehandling av tariffoppgjøret i staten. Det betyr at Rikslønnsnemnda bidrar til å løse konflikten. Det tar vi i LO til etterretning, sier Hessen Følsvik.

LO-leder Følsvik peker på den krevende situasjonen, som ble skapt, da tariffområdene i staten ble splittet opp i 2016. I 2016 fikk Akademikerne egen avtale. Og i 2022 valgte Unio å gå over til denne avtalen.

– En samordnet lønnsdannelse i staten er viktig for likebehandling av statlige ansatte, men også for hele den samordnede lønnsdannelsen i Norge. Derfor er det avgjørende å få på plass en felles tariffavtale som ivaretar frontfagsmodellen, og som sikrer rettferdig lønn i staten. Forhåpentligvis kan en frivillig nemnd bidra til å løse opp i den floken, sier Følsvik.

– Jeg skjønner veldig godt at dette er en beslutning som er skuffende for mange. Men dette er styret i LO Stats beslutning, og en beslutning som vi støtter. LO Stat består av ulike forbund med ulike meninger og interesser, og det er LO Stats oppgave å balansere disse interessene, fortsetter LO-lederen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no