NRK Meny
Hongkong demo for Liu Xiaobo
Foto: DALE DE LA REY / AFP

Liu Xiaobo er død

Oppsummert

Nobelprisvinner Liu Xiaobo gikk bort torsdag 13. juli 2017, etter å ha blitt diagnostisert med uhelbredelig leverkreft. Han ble prøveløslatt i slutten av mai og løslatt fra fengsel i Kina få dager senere. Liu fikk Nobels fredspris i 2010.

 • Ny video av Liu Xiaobos enke

  I videoen ber Liu Xia, enka til den kinesiske fredsprisvinnaren Liu Xiaobo, om å få tid til å sørge. Ein ven av paret, regimekritikaren Hu Jia, seier til AFP at han trur kinesiske styresmakter har tvinge Liu Xia til å stille opp i videoen.

 • FN vil presse Kina

  FNs høykommissær for menneskerettigheter, Zeid Ra'ad al-Hussein, sier han vil fortsette å presse Kina til å la Liu Xiaobos enke få bevege seg fritt. Enken har aldri blitt dømt eller siktet. Likevel har hun blitt holdt under oppsyn.

 • Minneseremonier for Liu Xiaobo

  Det ble holdt en minneseremoni for den avdøde nobelprisvinneren Liu Xiaobo i Hongkong onsdag. Også på Taiwan og i New York ble det holdt minneseremonier for demokratiforkjemperen onsdag.

 • Urolege for Liu Xiabos enkje

  Vener av den kinesiske fredsprisvinnaren Liu Xiaobo, som nyleg døydde i fangenskap, fryktar for lagnaden til enkja Liu Xia. Styresmaktene seier ho er fri, men vener seier dei ikkje har greidd å kome i kontakt med henne etter gravferda.

 • Tusener i minnemarsj for Liu

  Flere tusen mennesker gikk lørdag i lystog i Hongkong til minne om den avdøde menneskerettighetsforkjemperen Liu Xiaobo som døde torsdag. Demonstrantene fremhevet Lius kamp for grunnleggende demokratiske rettigheter.

  Minnemarsj for Liu Xiaobo i Hongkong
  Foto: BOBBY YIP / Reuters
Se den første ekstrasendinga i sin helhet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no