Hopp til innhold

Listhaug: Norsk gass blir viktig

Frp-leder Sylvi Listhaug sier at resultatet av klimatoppmøtet i Glasgow viser at det ikke er noen vei utenom norsk gass når europeiske land skal kutte utslipp.

I slutterklæringen til klimatoppmøtet ble det til slutt enighet om at det skulle stå at kullkraft skal «fases ned». Det kom etter at India på tampen motsatte seg at det skulle stå at kullkraft uten fangst og lagring av CO2 må «fases ut».

India fikk støtte fra Kina i sitt syn.

Frp-leder Sylvi Listhaug mener at dette viser hvor viktig norsk gass vil være i tiårene som kommer.

– Dette vil bety at norsk gass til Europa blir viktigere enn noen gang. Vi ser hva som skjer med prisene når man faser ut kull og kjernekraft i Europa. Resultatet fra klimatoppmøtet viser at det ikke er noen vei utenom norsk gass når europeiske land skal kutte utslipp fremover, sier Sylvi Listhaug i en epost til NTB.

– Kina og Indias iver etter å fortsette med kullproduksjon i overskuelig fremtid bør samtidig ha realitetsorientert norske politikere om at vi ikke kan fortsette å føre en særnorsk klimapolitikk med skyhøye avgifter, som kun ender med at vi flytte norske arbeidsplasser, utslipp, velferd og energimakt til nettopp disse landene, sier hun videre.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no