Joner med innfeldt Listhaug
Foto: SCANPIX/Joner/NOAS

Listhaug-kampanje på Facebook

Oppsummert

Skuespiller Kristoffer Joner oppfordret folk til å donere penger til Norsk organisasjon for asylsøker (Noas), i en Facebook-kampanje reklamebyrået Anorak stod bak.

 • – Lite tillitsvekkende av Listhaug

  Det er ikke tillitvekkende at justisminister Sylvi Listhaug
  (Frp) sier hun ikke forsto at utspillet på Facebook ville såre, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre. Om Listhaug og regjeringen tar ansvar, sier hun klart og tydelig fra om at hun beklager og sletter innlegget. Og vi har ikke fått et svar fra Erna Solberg på om statsministeren mener innlegget kan bli stående, sier Støre. Listhaug skrev på sin Facebook-side tirsdag kveld at det aldri var i hennes tanker at innlegget hun skrev fredag forrige uke kunne kobles til Utøya, men har verken beklaget eller slettet innlegget. (NTB)

  Støre
  Foto: Peder Bergholt / NRK
 • Tror Høyre og Frp har feilberegnet

  Valgforsker Bernt Aardal mener de kraftige reaksjonene på Sylvi Listhaugs seneste utspill viser at det skiller seg fra tidligere provoserende utspill. – Det er mye som kan tyde på at Høyre og Frp har feilberegnet betydningen av dette. Hun har kommet med uttalelser som har virket provoserende på dem som er uenige med henne i lang tid, og det var nok mange som følte at nå gikk hun over streken. Det har nok noe med at formen denne gangen ble veldig sterk, sier Aardal til NTB.

  Bernt Aardal, under presentasjonen av Gunnar Ringheim sin bok om Frp som ble presentert tirsdag.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg: – Ville ikke sagt hylekor

  – Enhver politiker får stå inne for sin retorikk, men jeg ville nok ikke ha brukt uttrykket hylekor, sier statsminister Erna Solberg om Sylvi Listhaugs utspill. Solberg understreker likevel at hele regjeringen står bak den strenge asylpolitikken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no