NRK Meny

Listeria-utbrudd i Danmark

Oppsummert

Listeriabakterier er flere ganger det siste året funnet i pålegg i Danmark, og 17 personer er døde. Listeria er en bakterie som finnes mange steder i naturen. Den kan gi en sjelden, men alvorlig infeksjon hos mennesker.

 • Nytt listeria-funn i dansk pålegg

  Det er igjen funnet listeriabakterier i et parti kjøtruller som er levert til butikker i hele Danmark. Det er Bilka- og Føtex-butikker i hele landet som har fått kjøtrullene som altså kan være farlige, opplyser danske myndigheter.

 • Tre døde av listeria i Danmark

  Fem dansker er smittet med listeria fra aspargessuppe det siste halvannet året, og tre av dem er døde. Det er uvisst hvor de fem er blitt smittet, men den samme smitten er tidligere blitt funnet i suppe på Odense Universitetshospital (OUH), opplyser den danske
  Fødevarestyrelsen. (NTB-Ritzau)

 • Nytt listeria-dødsfall i Danmark

  Ytterligere en person er død i Danmark som følge av smitte fra listeriabakterier i kjøttpålegg. 14 personer er hittil døde etter å ha blitt rammet av listeriasmitten. Det melder NTB.

 • Nytt listeriafunn i Danmark

  Det er blitt påvist listeriabakterie i spiseklar fisk fra flere danske butikker, melder Metroxpress. Avisen har undersøkt 46 ulike fiskeprodukter og har oppdaget farlige konsentrasjoner av listeriabakterien i hellefisk fra Hjerting Laks.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no