Hopp til innhold
Norges krigsdeltakelse i Libya, der 15 norske kampfly var med på å bombe opprørere til makten i Tripoli, er nå gransket. I dag kommer konklusjonen

Libya-rapport

Oppsummert

Den rødgrønne regjeringen fulgte i hovedsak lover og regler da norske krigsfly angrep Libya i 2011. Det er hovedkonklusjonen til et utvalg som har gjennomgått den norske deltagelsen i Nato-angrepet mot regimet til Muammar al-Gaddafi.

  • Forsvarer Libya-bombing

    Jens Stoltenberg forsvarer avgjørelsen om å gå inn i Libya og er uenig i at regjeringen ikke visste nok. – Vi visste mer enn nok til å fatte de beslutningene vi gjorde, nemlig å bidra til å stanse forfølgelse og drap av sivile i Libya, sier han til NRK.

  • Høgre vil ha svar frå Stoltenberg

    – Jens Stoltenberg bør forklare seg om dei juridiske vurderingane han la fram for Stortinget om Libya-krigen, seier nestleiar Svein Harberg (H) i kontrollkomiteen til NTB. – Det er utan tvil interessante funn i rapporten som krev ei forklaring.

  • Ap: Vil lære av Libya-rapporten

    Ap-leder Jonas Gahr Støre som var utenriksminister da Norge besluttet å gå inn i Libya med bombefly i 2011, sier det er lærdom å hente fra evalueringsrapporten. – Jeg konstaterer at selve beslutningsgrunnlaget ikke er omstridt, sier Støre til NTB.

  • Sp: Lettet over konklusjon i Libya-saken

    Sp-leder Liv Signe Navarsete er glad for at Libya-utvalget fastslår at vedtaket om Norges deltakelse i Libya-krigen i 2011 er innenfor folkeretten. – Utvalget peker også på forbedringspunkter som Senterpartiet har vært opptatt av, sier hun til NTB.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no