NRK Meny
Lekter passerer Valhall
Foto: Reidar Waldeland/BP

Lekter slet seg i Nordsjøen

Oppsummert

380 ansatte på to oljefelt sør i Nordsjøen ble evakuert da en ubemannet lekter slet seg under tauing. Lekteren passerte Valhall-feltet uten å treffe plattformene. Redningsmannskaper har nå fått kontroll over den 100 meter lange lekteren.

 • Oljeselskaper vurderer millionkrav

  Oljeselskapene BP og ConocoPhillips vurderer å kreve erstatning i millionklassen etter at en løpsk lekter i Nordsjøen førte til storevakuering nyttårsaften, skriver Aftenbladet. Rundt 400 oljearbeidere ble evakuert fra oljeplattformer.

 • Vil granske hvorfor lekter slet seg

  Selskapet som eier lekteren som drev mot oljeplattformene på Valhall-feltet i Nordsjøen, vil granske hvorfor lekteren løsnet. For snart to timer siden fikk Eide Marine kontroll på den 100 meter lange lekteren.

 • Lekteren under kontroll

  Faren er over og lekteren er under kontroll, melder ConocoPhilips til Petroleumstilsynet. Den 110 meter lange og 30 meter brede lekteren var lenge på full fart rett mot oljeplattformene, men passerte cirka en kilometer fra oljefeltet Valhall.

 • Faren over for oljeplattformkræsj

  Faren for at lekteren på drift i Nordsjøen skal treffe oljeplattformer er over. Det sier Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NRK. Lekteren passerte oljefeltet Valhall ved 12.30-tiden. Det skal heller ikke være fare for at den treffer andre felt.

 • Lekter kan treffe nye oljerigger

  Lekteren som passerte oljeriggene på oljefeltet Valhall ved 12.30-tiden, kan fortsatt treffe oljefeltet Eldfisk, som ligger nord for Valhall. 145 ansatte er evakuert bort fra Eldfisk og oljeproduksjonen er stengt ned.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no