Hopp til innhold
Legelisten får kritikk for ny teneste
Foto: Kim Jansson / skjermdump / NRK

Legelisten

Oppsummert

Siden 2012 har pasienter kunnet legge inn sine vurderinger av navngitte fastleger på nettsiden Legelisten.no. Tjenesten som er utvidet til å gjelde tannleger og legespesialister, har fått kritikk av blant andre Legeforeningen og Datatilsynet.

  • Forbrukerrådet: Ja til Legelisten

    Forbrukerrådet vil ikke kreve at fastleger skal kunne reservere seg mot at pasienter vurderer dem på nett. Datatilsynet har tidligere gått inn for det. På Legelisten.no kan folk legge ut vurderinger av navngitte leger, tannleger og spesialister.

  • Nytt legevedtak fra Datatilsynet

    Datatilsynet har fattet vedtak om at helsepersonell skal kunne reservere seg fra å bli vurdert på Legelisten.no. Vedtaket innebærer også at Legelisten.no må slette personopplysninger om brukerne av nettsiden, men vedtaket kan påklages.

  • Legelisten må slette helsepersonell

    Datatilsynet krever at nettstedet Legelisten.no må slette leger og annet helsepersonell som ikke ønsker å stå på listen, skriver Stavanger Aftenblad. Legelisten har omtaler og karakterer av både leger, tannleger, gynekologer og annet helsepersonell.

  • Vil la fastleger reservere seg

    Datatilsynet varsler til nettsiden Legelisten.no at de vil la leger reservere seg mot omtale, skriver TA. Flere navngitte fastleger i Telemark henges ut på nettstedet Legelisten.no, der privatpersoner anonymt kan legge ut omtaler.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no