NRK Meny
Marihuana
Foto: NTB Scanpix

Legalisering av marihuana

Oppsummert

I 2013 vart Uruguay det første landet i verda til å legalisere dyrking, sal og røyking av marihuana for alle. I ei rekkje andre land, mellom anna Nederland, er cannabis godkjent som legemiddel.

 • Nevada starter marihuana-salg

  Nevada ble lørdag den femte amerikanske delstatens der alle over 21 år lovlig kan kjøpe marihuana. Det skjer etter at det i en folkeavstemning i fjor ble flertall for legalisering.

 • Foreslår å legalisere marihuana

  Den canadiske regjeringen har lagt frem et lovforslag om å gi voksne lov til å ha inntil 30 gram marihuana i sin besittelse. Regjeringen vil også tillate folk å ha inntil fire cannabisplanter hjemme.

 • Rotter som får hasj, gir blanke

  Ny forskning på marihuana viser at laboratorierotter blir mentalt late, skriver The Guardian. Forskere på University of British Columbia fant ut at rotter som får de aktive stoffene THC og CBD i marihuana, ikke gidder løse krevende oppgaver.

 • Colombia legaliserer marihuana

  Colombia legaliserer dyrking, foredling, import og eksport av marihuana til medisinsk bruk. Det opplyser president Juan Manuel Santos. Medisinsk marihuana har i praksis vært tillatt i Colombia siden 1986, men har vært i en juridisk gråsone.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no