Hopp til innhold

Lang drapsdom for kvinne i Sverige

En 46 år gammel kvinne er dømt til 16 års fengsel for drap på sin samboer i 2018. Mannen ble funnet i en utbrent bil i Eskilstuna.

Dommen i Svea hovrätt mandag inneholder også punkter om likskjending og grovt bedrageri, fordi kvinnen overførte penger fra mannens konto til sin egen.

Mannen ble funnet i en utbrent bil i et naturområde nær Eskilstuna utenfor Stockholm, kort tid etter at han ble meldt savnet. Samtidig med at mannen ble meldt savnet, handlet kvinnen inn rengjøringsmiddel, 160 liter bjørkeved, tennvæske og fyrstikker.

Kvinnen ble frikjent for drap i tingsretten, ettersom domstolen mente det ikke var bevist utover enhver rimelig tvil at hun sto bak drapet. Blant annet er det ikke bevist hvordan eller når mannen ble drept. Hovretten mener det fortsatt ikke finnes bevis for hvordan mannen ble drept, men at tidspunktet kan bevises og kvinnen var den eneste som var i nærheten.

I tillegg er det bevist at kvinnen brant kroppen etter mannens død, samt at han var dopet ned ved dødstidspunktet. Kvinnen har hele tiden nektet straffskyld.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no