Matematikk
Foto: Scanpix / SCANPIX

Lærerutdanning

Oppsummert

Lærere uten godkjent lærerutdanning sto for 4,5 prosent av undervisningstimene i grunnskolen i skoleåret 2016/2017. Andelen året før var fire prosent. Tallet på ufaglærte lærere har økt hvert år de siste tre mårene.

 • Kompromiss fra SV om karakterkrav

  SV åpner for et kompromiss om de omstridte karakterkravene for å bli lærer: Beholde regjeringens 4-krav i matte, men også åpne for søkere med 4 i karaktersnitt. SV har lenge kjempet sammen med Sp og Ap mot mattekravet på lærerutdanningene.

 • Vil ha flere kvalifiserte lærere

  Regjeringen gir sju millioner kroner til ordninger som skal få ansatte i skolen som har begynt på lærerutdanningen, til å fullføre den. Målet er å kvalifisere flere lærere.

 • Bekymret for lærersituasjonen

  50 lærerstudieplasser står tomme ved Nord universitet. Nå stiller Mona Fagerås (SV) spørsmål til Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V), melder Avisa Nordland. – Det er krise. Og jeg er spesielt bekymret for situasjonen i nord, sier stortingsrepresentanten Fagerås. Hun venter svar fredag 31. august.

  Mona Fagerås
  Foto: Ola Helness / NRK
 • Vanskelig å forbedre mattekarakter

  Over halvparten av lærerstudentene som i sommer tok forkurs for å forbedre mattekarakteren sin fra videregående, greide det ikke. Det viser tall fra Kunnskapsdepartementet. De som skal inn på lærerstudiet må ha karakteren fire eller bedre i faget.

 • Fullfører ikke lærerutdanningen

  Ny statistikk fra SSB viser at 33 prosent av mennene som startet allmennlærerutdanningen i 2011, ikke fullførte i løpet av seks år. Blant kvinner er andelen 20 prosent. Av de 2500 studentene som startet i 2011 fullførte 52 prosent på fire år.

  Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no