Matematikk
Foto: Scanpix / SCANPIX

Lærerutdanning

Oppsummert

Lærere uten godkjent lærerutdanning sto for 4,5 prosent av undervisningstimene i grunnskolen i skoleåret 2016/2017. Andelen året før var fire prosent. Tallet på ufaglærte lærere har økt hvert år de siste tre mårene.

 • Vanskelig å forbedre mattekarakter

  Over halvparten av lærerstudentene som i sommer tok forkurs for å forbedre mattekarakteren sin fra videregående, greide det ikke. Det viser tall fra Kunnskapsdepartementet. De som skal inn på lærerstudiet må ha karakteren fire eller bedre i faget.

 • Fullfører ikke lærerutdanningen

  Ny statistikk fra SSB viser at 33 prosent av mennene som startet allmennlærerutdanningen i 2011, ikke fullførte i løpet av seks år. Blant kvinner er andelen 20 prosent. Av de 2500 studentene som startet i 2011 fullførte 52 prosent på fire år.

  Laster Twitter-innhold
 • Nye kompetansekrav for lærere

  Stortinget har vedtatt å stille krav om at alle lærere i grunnskolen som underviser i matematikk, engelsk, norsk, samisk og norsk tegnspråk, skal ha fordypning i fagene. Mange lærere mangler det, men har 10 år på seg, melder Kunnskapsdepartementet.

 • Nybø vil ha flere lærerstudenter

  Utdanningsminister Iselin Nybø (V) ønsker seg mange søkere til landets lærerutdanninger før årets opptak, melder NTB. Med ny lærernorm og store lærerkull som snart går av med pensjon vil behovet for flere lærere være stort fremover, sier ministeren.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no