NRK Meny
Kvinne drept i Songdalen
Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Kvinne drept i Songdalen

Oppsummert

En mann i Songdalen i Vest-Agder meldte seg for politiet 28. august 2015 og erkjente å ha drept kona. Paret er flyktninger fra Syria og har tilsammen åtte barn. 13. juni 2016 begynte rettssaken mot den nå 50 år gamle mannen i Kristiansand tingrett.

 • Drapsdømt syrer anker dommen

  Syreren som er dømt til 13 års fengsel for å ha drept sin kone med en skolisse i Vest-Agder i fjor, har i dag bestemt seg for å anke dommen. Det opplyser hans advokat Tarik Abbou til NRK. – Han tar dommen tungt fordi han ikke erkjenner straffskyld, sier Abbou.

 • 13 år for drap

  En 50 år gammel mann er dømt til fengsel i 13 år for å ha drept kona i deres hjem i Songdalen kommune i Vest-Agder. Den 43 år gamle kvinna ble kvalt med ei skolisse i august i fjor. Flere av deres ni barn var til stede da drapet skjedde. Les mer.

  Drap på Nodeland
  Foto: Sander Heggheim/NRK
 • Skal ha brukt skolisse til å drepe

  Denne skolissen skal 50-åringen ha brukt til å drepe ektefellen i august i fjor. Det ble lagt fram som bevis i rettssaken mot syreren i dag. Mannen sier han kan ha kvalt kona for å få henne til å slutte å skrike. Han hadde tauet i lomma da han meldte seg.

  Drapsvåpenet
  Foto: Thomas Sommerset / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no