Opptøyar i Nord-Irland
Foto: Niall Carson / AP

Kvinne drepen i Nord-Irland

Oppsummert

Ei kvinne er drepen etter opptøyar i Derry i Nord-Irland. Kvinna vart drepen då nokon byrja å skyte rundt seg. Politiet ser på saka som ei terrorhending.

 • Nye IRA innrømmer journalistdrap

  Nye IRA, en utbrytergruppe fra Den irske republikanske hær (IRA), påtar seg skylden for drapet på journalist Lyra McKee i Derry i påsken. Innrømmelsen kommer i et brev sendt til lokale medier, melder nyhetsbyrået DPA. De beklager dødsfallet.

 • To tatt etter drap i Nord-Irland

  To menn på 18 og 19 år er arresterte, mistenkte for å ha noko å gjere med drapet på journalist Lyra McKee i Derry i Nord-Irland torsdag kveld skriv BBC. McKee skal ha blitt drept då nokon byrja å skyte under opptøyar. Politiet ser på det som terror.

 • Gir ut video av mistenkt drapsmann

  Nordirsk politi leter etter flere mistenkte etter opptøyene i Derry der en journalist ble drept, trolig av et streifskudd. En overvåkningsvideo som skal vise den maskerte drapsmannen, er offentliggjort på politiets Twitter-konto.

  Laster Twitter-innhold
 • Drepen kvinne var journalist

  Kvinna som vart drepen i Derry i Nord-Irland i natt, var journalist. 29-åringen vart drepen då nokon skaut under opptøyane seint torsdag kveld. Politiet ser på hendinga som ei terrorhending og mistenker Nye IRA står bak.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no