Rettssalen i Haj Yousef-distriktet i Khartoum

Kvinne dømt til døden i Sudan

Oppsummert

I Sudan er en kvinne dømt til døden for å ha konvertert til kristendommen. Kvinnen er også tiltalt for utroskap etter å ha giftet seg med en kristen mann.

 • Dødsdømt konvertitt til Italia

  Sudanske Mariam Yahya Ibrahim, som ble dømt til døden for å konvertere til kristendommen, har blitt hentet til Italia.27-åringen var på et regjeringsfly til Italia med den italienske viseutenriksministeren Lapo Pistelli, ifølge en tjenestemann.

 • Forhandlar om konvertitt

  USA forhandlar med Sudan om utreise for kvinna som blei dømd til døden for å ha konvertert til kristendommen. Mariam Ibrahim har sidan onsdag opphalde seg ved den amerikanske ambassaden, etter at ho blei stoppa på flyplassen i Khartoum.

 • USA avviser ny arrestasjon i Sudan

  Utanriksdepartementet i USA avviser at ei dødsdømd kvinna i Sudan er pågripen på ny etter at ho blei sett fri måndag. – Familien blei mellombels haldne av styresmaktene for avhøyr om reisa deira. Dei er ikkje arresterte, seier talskvinne Marie Harf.

 • Stenger kvinnerettssenter

  Sudanske myndigheter stengte tirsdag et senter for kvinnerettigheter i landets hovedstad Khartoum. Stengingen skjer samme dag som en kvinne som først ble dømt til døden for ha konvertert til kristendommen ble pågrepet igjen, etter å ha blitt løslatt mandag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no