Hopp til innhold
Brann på Ålgård
Foto: Heidi Karin Gilje Skog

Kvinne døde i brann på Ålgård

Oppsummert

En mann i 30-årene er siktet for drap og voldtekt etter at en kvinne (69) ble funnet død etter en brann på Ålgård i Rogaland. Mannen nekter straffskyld.

 • Ber om 17 års forvaring etter drap

  Påtalemyndigheten mener at mannen som er tiltalt for å ha voldtatt og drept en 69 år gammel kvinne på Ålgård, må dømmes til forvaring i 17 år.

  – Han voldtok henne, drepte henne og satte deretter fyr på leiligheten for å skjule det han hadde gjort, sa statsadvokat Nina Grande under rettssaken i Sør-Rogaland tingrett tirsdag, ifølge Stavanger Aftenblad.

  Hun ber om at den 33 år gamle mannen dømmes til 17 års fengsel med en minstetid på 11 år for å ha drept 69 år gamle Gjertrud Åshild Sætre Horve på Ålgård i Rogaland 21. desember i fjor.

  Tiltalte nekter straffskyld. Han innrømte i et avhør som har blitt spilt av i retten at han han slo Horve etter at hun først hadde slått ham, og sa at hun var bevisstløs, men pustet, da han forlot leiligheten.

 • Krever streng forvaringsdom

  Aktor har lagt ned påstand om 17 års forvaring for mannen (33), som er tiltalt for å ha drept en 69 år gammel kvinne på Ålgård 21. desember i fjor, skriver Aftenbladet.

  Mannen er også tiltalt for voldtekt, mordbrann og grovt skadeverk.

  Aktor mener mannen satte fyr på leiligheten for å skjule spor etter ugjerningen, og mener forvaringsdommen må ha en minstetid på 11 år.

 • Rettssak om drap og mordbrann

  I dag startar rettssaka mot ein mann i 30-års alderen, tiltalt for drap, valdtekt og mordbrannforsøk på Ålgård i Gjesdal. Ei 69 år gammal kvinne blei redda ut av ein brennande bustad i Nilsabakken på Ålgård den 21. desember i fjor. Ho døydde kort tid seinare, og det viste seg at hovudsaka var blodtap som følge av å ha blitt stukken med kniv fleire gonger. Den tiltalte vedgår ikkje straffeskuld, skriv Sandnesposten

  Brann på Ålgård
  Foto: Heidi Karin Gilje Skog
 • Tiltalt for drap og voldtekt

  En mann i 30-årene er tiltalt for å ha drept en kvinne på Ålgård i Rogaland i desember 2020. Mannen er også tiltalt for grov voldtekt av kvinnen, og forsøk på mordbrann. Kvinnen ble først sparket og slått, før hun ble stukket med kniv til hun tilslutt døde av blodtap, ifølge tiltalen. Statsadvokaten tar forbehold om at de kan be om forvaring i saken.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no