NRK Meny
Kart som viser Qatar og deler av Bahrain
Foto: Thomas White / Reuters

Kutter forbindelser til Qatar

Oppsummert

Flere arabiske land har kuttet de diplomatiske forbindelsene til Qatar, og begrunner det med anklager om at myndighetene i Qatar har støttet terrororganisasjoner. Flere vestlige land krever at sanksjonene mot Qatar oppheves.

  • Avslutter all kontakt med Qatar

    Myndighetene i Saudi-Arabia sier de avslutter all dialog med Qatar. Det skjer kort tid etter at meldingene kom om en telefonsamtale mellom Qatars emir og den saudiarabiske kronprinsen, ifølge Reuters.

  • Ringte Saudi-Arabias kronprins

    Qatars hersker har ringt Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman i et forsøk på å få på plass diplomatiske samtaler mellom de to landene. Det melder saudiarabiske, ifølge AFP. Den diplomatiske krisen mellom landene har vart i tre måneder.

  • Trump tilbyr seg å mekle i Qatar

    USAs president Donald Trump tilbyr seg å mekle i konflikten mellom Qatar og landets arabiske naboer. Trump mener at konflikten kan løses. Bakgrunnen for konflikten skal være Qatars bånd til Iran og islamistgrupper. Kuwait har siden forsøkt å mekle.

  • Trump tilbyr seg å mekle i Qatar

    USAs president Donald Trump tilbyr seg å mekle i konflikten mellom Qatar og landets arabiske naboer. Trump mener konflikten løses. Saudi-Arabia, De forente arabiske emirater, Bahrain og Egypt kunngjorde i juni at de brøt alle diplomatiske forbindelser med Qatar på grunn av landets bånd til Iran og islamistgrupper. Kuwait har siden forsøkt å mekle.

  • Trump: – Alle ønsker Qatar-løsning

    Etter en telefonsamtale med Saudi-Arabias konge i dag sier Donald Trump at alle parter er ønsker i en diplomatisk løsning på Qatar-konflitkten. Flere land har kuttet all diplomatisk kontakt med Qatar, fordi de mener landet støtter terrorister.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no