NRK Meny
Kurdisk folkeavstemning
Foto: Hassan Ammar / AP

Kurdistan

Oppsummert

Masoud Barzani sier han går av som president for Kurdistan etter den omstridte folkeavstemningen om uavhengighet for den selvstyrte irakiske regionen.

 • Kurderne ønsker dialog

  Den kurdiske regjeringen i Iran ønsker dialog med myndighetene i Irak for å unngå åpen krig. Etter folkeavstemningen om selvstendighet for Kurdistan har irakiske styrker gått til flere angrep i kurdiskdominerte områder.

 • Storma det kurdiske parlamentet

  Parlamentsbygget i Erbil i irakisk Kurdistan er storma av fleire hundre personar, nokre av dei væpna, ifølgje nyheitsbyrået Reuters. Det skal vere tilhengjarar av Masoud Barzani, den tidlegare regionale presidenten som gjekk av søndag, som står bak.

 • Barzani forlenger ikkje periode

  Den kurdiske presidenten, Masoud Barzani, opplyser via ein talsmann at han ikkje vil forlenge presidentperioden utover 1. november, melder Reuters. Det kurdiske parlamentet skal diskutere saka søndag.

 • Våpenhvile i Nord-Irak

  Irakiske styrker og den kurdiske peshmerga-militsen er enige om en avtale om stans i kampene i Nord-Irak, melder den USA-ledede koalisjonen mot IS. Det melder Reuters. En talsmann for koalisjonen i Bagdad sier våpenhvileavtalen gjelder på alle fronter

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no