skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: KARSTEN ALNÆS

- Alnæs har plagiert

Karsten Alnæs har plagiert tekster i «Historien om Norge», mener utvalg som har gått gjennom hvordan man krediterer forfattere i bøker. Generelt må rutinene skjerpes påstår utvalget.
Hør: Alnæs har plagiert
Forfatterside: Karsten Alnæs
Flere forfattere

Forlik om Karsten Alnæs-bok

Forfatteren Willy Pedersen har inngått avtale om minnelig løsning med Gyldendal Norsk Forlag om bruken av hans arbeid i Karsten Alnæs' bokserie Historien om Norge.

Gyldendal bommer

Gyldendal har bommet totalt i sin debatt-strategi i Alnæs-saken, mener kommentator Tom Egil Hverven.

Gyldendal innrømmer ikke plagiat

Flere historikere har reagert på måten Karsten Alnæs har brukt tekstene deres i "Historien om Norge". Nå skrives bøkene om, men direktør Bjarn Buset i Gyldendal innrømmer ikke plagiat.

Overveldet og ydmyk Alnæs

- Jeg er overrasket og overveldet, det er en merkverdig følelse. Prisen gir en viss ydmykhet og forpliktelse om å fortsette som best jeg kan, sier Brages hedersprisvinner Karsten Alnæs.

Bragepris til Karsten Alnæs

Karsten Alnæs fikk hedersprisen da Brageprisen 2003 ble delt ut onsdag. Inger Elisabeth Hansen fikk prisen for "Trask" i klassen skjønnlitteratur. Les også: Overveldet og ydmyk Alnæs - Vinglete pris

Forlagskamp om Alnæs

Danske og svenske forlag kjempet innbitt om rettighetene til Karsten Alnæs' første bind av "Historien om Europa". Danskene tror historien vil nå et yngre publikum.

Historien om Europa: Oppvåkning

Karsten Alnæs er en drivende god historieforteller. Og det er de gode historiene han jakter på i første bind av "Historien om Europa", sier vår anmelder Ole Jan Larsen.

Historien om Norge - på nett

Se storserien "Historien om Norge" på nett. I høst kommer de resterende episodene også! Serien er bygget på Karsten Alnæs' populære verk.

Norgeshistorien var ikke nok

Norges historie i fem bind var ikke nok for forfatteren Karsten Alnæs. I disse dager har han forlatt loftsrommet på Nordstrand i Oslo med et manus om Europas dramatiske og blodige historie i en plastpose.

FLERE SAKER

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no