skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: SALMAN RUSHDIE

Ekman, Kerstin

Født 1933. Svensk forfatter. Kerstin Ekman debuterte som forfatter i 1959. Romanen "Hendelser ved vann" ble kåret til beste svenske kriminalroman i 1993, den ble tildelt August-prisen og Nordisk Råds litteraturpris i 1994.
Kerstin Ekman ble valgt inn i Svenska Akademien i 1978, men trakk seg ut i 1989 på grunn av Akademiens manglende engasjement overfor mordtrusselen mot Salman Rushdie.

Ujamn Rushdie

Romanen "Vrede" er langt frå den beste boka til Salman Rushdie, og Boktilsynet prøver å finne ut kva som ikkje fungerer.

Vrede

"Vrede" er tittelen på Salman Rushdies nye roman. Og hovedpersonen er utan tvil fylt av denne sinnstilstanden, men utover det er det litt uklart kva forfattaren vil med han, meiner vår anmelder Marta Norheim.

Rushdie nektes å fly

Forfatteren Salman Rushdie blir nektet å fly med Air Canada. Flyselskapet frykter at andre passasjerer vil synes det er ubehagelig at forfatteren er ombord, på grunn av alle sikkerhetstiltakene.
MER  [Kultur]

Rushdie blir teater

For første gang blir teater av Salman Rushdie å se på en scene i Norge. Forfatterens eventyr-stykke "Harun og historienes hav" har premiere på Teatret Vårt i Molde lørdag.
MER  [Kultur]

Rushdie-saken avsluttet

Irans president mener Rushdie-saken nå bør være avsluttet for Irans vedkommende.
MER  [Kultur]

Rushdie, Salman

Indisk-britisk forfatter, født i Bombay 1947. Ble et symbol på ytringsfrihet etter at hans roman "Sataniske vers" ble fordømt av iranske myndigheter, som utstedte en "fatwa" - dødsdom - over forfatteren.

Ny Rushdie-roman

Salman Rushdie er ute med ny roman - foreløpig bare på nederlandsk!
MER  [Kultur]

Bokklubbet til døde

Korleis forvaltar Bokklubben Nye Bøker si makt til å spreie bøker til sine over 200 000 medlemmer? Ordfront tok turen ut i det litterære Oslo, og fekk ulike svar.
MER  [Kultur]

Pris til statsløs forfatter

Den syrisk-kurdiske forfatteren Salim Barakat er tildelt årets Tucholskypris. Han bidrar til et viktig mangfold i svensk litteratur, hevder den svenske PEN-klubben, men nå kastes han ut av landet.


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no