skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 

Prøysen, Alf

f. 1914 i Ringsaker, d. 1970. Forfatter og visedikter. Best kjent for sine viser og barnebøker, men han skrev også noveller og romaner for voksne. Prøysen er kjent som en lun og folkelig humorist, men flere av tekstene hans har også en satirisk snert. Han regnes blant etterkrigstidens fremste talsmenn for småkårsfolk på landsbygda.

Alf Prøysen - liv og karriere


Publisert 08.03.2001 16:08. Oppdatert 06.06.2001 12:15.
SE OGSÅ:
LYD OG VIDEO  Lyd Video
Hjelp | Mer lyd og video
ALT OM:

Bibliografi

1948 Drengstuviser
1945 Dørstokken heme: Hedemarksfortellinger
1949 Lillebrors viser
1949 Musevisa
1950 Trost i taklampa (roman)
1951 Teddybjørnen og andre viser
1952 Utpå livets vei: stubber og fortellinger
1954 Rim og regler fra barnetimen
1955 Snehvit og Rosenrød
1955 Hvor er Petter Etterstad
1956 Gutten og gullgåsa: et folkeeventyr
1957 Geitekillingen som kunne telle til ti
1957 Kjerringa som ble så lita som ei teskje
1958 Kjærlighet på rundpinne
1959 Muntre minner fra Hedemarken
1960 Teskjekjerringa på nye eventyr
1961 Mikkelsen og Monsen
1961 To pinner i kors: komedie i seks akter
1962 Viser i tussmørke
1963 Alle tiders gullhøne (og andre eventyr)
1964 12 viser på villstrå
1965 Cirkus Mikkelinski
1965 Teskjekjerringa i eventyrskauen
1967 Teskjekjerringa på camping
1971 Snekker Andersen og julenissen
1971 Det var da det og itte nå
1971 Lørdagskveldviser
1972 Jinter je har møtt

Siste saker:

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no