skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: STIG SÆTERBAKKEN

Besøket

Forfatter Stig Sæterbakken har ofte gravd dypt ned i menneskelighetens grimmeste sider. NRKs anmelder er begeistret over årets utgivelse som undersøker selve egoets skjøre eksistens.
Sæterbakken, Stig
Flere bokanmeldelser fra NRK

Kapital

"Kapital" av Stig Sæterbakken er noe så sjeldent som en forsvarstale i romanform. Boka inneholder mye svartsynt livsvisdom, men prosjektet har klare begrensninger, mener Knut Ameln Hoem.

Litteratur og kapitalen og litteratur og krigen

Bør norsk litteratur handle mindre om oppvekstskildringer og mer om næringslivet? Og finnes det regler for hvordan litteratur kan behandle krig som tema? K-punkt undersøker to aktuelle tema for litteraturen.

Stig Sæterbakken:

Det onde øye

Sæterbakken har skrevet gode essays om menneskets mørke side. Men forfatteren mangler risikovilje, mener vår anmelder Knut Ameln Hoem.
MER  [Kultur]

Sæterbakken, Stig

Stig Sæterbakken er født i 1966. Han debuterte med diktsamlingen Flytende paraplyer i 1984. Senere har han gitt ut romaner, essays og en samling med kort-tekster. Sæterbakken arbeider også med gjendiktninger av slovakisk poesi til norsk sammen med Ivan Cicmanec. Samarbeidet har så langt resultert i diktutvalg av poetene Jan Buzassy (1989), Jan Ondrus (1995) og Ivan Kupec (2000).

Stig Sæterbakken: Sauermugg

Fascinasjon for det frastøtende

Ekkelt, men fascinerende, mener vår anmelder Leif Ekle om Stig Sæterbakkens nye roman
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no