skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: ELISABETH EIDE
Foredrag ved Elisabeth Eide, 27. mars:

Å bli den andre

Jack London ble boms i Londons East End. Günther Wallraff ble tyrkeren Ali (bilde) i Tyskland. De ville skrive om "virkeligheten".

Ossietzky-prisen til Elisabeth Eide

Forfatteren og journalisten Elisabeth Eide får i dag Ossietzky-prisen for sin fremragende innsats for ytringsfriheten. Prisen deles ut av norske P.E.N.Krigens retorikk – mediene etter 11. september

Ny bok setter søkelys på hvordan mediene påvirkes av krigsretorikken etter 11. september. Problemet er ikke så mye at mediene lyver, men hva som aldri blir fortalt, hevder boka.

Sending 14. november

Taliban jages

Taliban ser ut til å være på full retrett i Afghanistan. I går gikk Nordalliansen inn i hovedstaden Kabul, og i dag meldes det at Taliban rømmer byen Kandahar. Mye tyder på at Taliban, som selv er pashtunere, er i ferd med å miste støtte blant pashtunerne i sør.

- Journalister medvirker til krigspropaganda

Norske journalister er i ferd med å bli en del av USA's propaganda-maskineri. Det sier professor i journalistikk, Rune Ottosen, som etterlyser de kritiske spørsmålene. Si din mening
MER  [Kultur]

Eide, Elisabeth

Født i Bergen i 1950. Journalist, lærer og forfatter. Debuterte med thrilleren «Til Kabul faller» i 1994. Elisabeth Eide har skrevet for flere aviser, og er for tiden lærer ved Journalistutdanningen, Høgskolen i Oslo.

Kvinner kan endre innhold

Med flere kvinnelige redaktører ville innholdet i det du får servert i mediene vært annerledes. Det mener både en medieforsker og en av pionerene i norsk pressehistore.
MER  [Kultur]

Elisabeth Eide:

Skyteskiver

Unge, enslige asylsøkere kidnappes, mishandles og drepes. -Fine elementer, men velg en annen kriminalroman, sier anmelder Leif Ekle.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no