skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: KJARTAN FLØGSTAD

Skal kjempe mot veteraner

Jan Jakob Tønseth. Foto: Forlaget/Cappelen
Jan Jakob Tønseth, lyrikeren som ble romanforfatter, skal kjempe mot veteranene Kjartan Fløgstad og Dag Solstad om årets Bragepris.
Forfatterside: Tønseth, Lars Jacob
Forfatterside: Fløgstad, Kjartan
Forfatterside: Solstad, Dag

Grand Manila

Kjartan Fløgstad byr på gjensyn med Lovra, men den nye romanen hans har eit litt anna toneleie enn tidlegare romanar frå denne oppdikta industristaden på den vestnorske regnkysten, hevdar Marta Norheim.

Fløgstad skriver om Snøhetta

Den aller første boka om det norske arkitektureventyret Snøhetta er blitt til. Forfatter er ingen ringere enn Kjartan Fløgstad.

Chilensk orden til Fløgstad

- Min kjærleik til Chile har vart i 35 år, det er godt å kjenne at den er gjengjeldt. Det seier Kjartan Fløgstad som denne veka fekk Chiles høgste utmerking til utlendingar, Bernardo O'Higgins-ordenen.

Fløgstad om maktutredningen

Politikken og samfunnsvitenskapene kommer til kort, når makt skal analyseres, mener forfatter Kjartan Fløgstad. Han anbefaler rock og ny skjønnlitteratur som botemidler.

Fløgstad og Hødnebø

Tone Hødnebø er nominert til Brageprisen for diktsamlingen "Stormstigen". Tom Egil Hverven anmelder den i Boktilsynet, der vi også diskuterer Kjartan Fløgstads nye roman "Paradis på jord".

Paradis på jord

Kjartan Fløgstads nye roman er mer underholdende enn besk. Den er mer lek med norsk dårskap enn kritikk som virkelig svir, sier Anne Cathrine Straume.

Reisen som litteratur

- Les heller en løgnaktig reisebok som er fantasifullt skrevet enn en sann, men kjedelig roman, sier forfatteren Cees Nooteboom.

Kjartan Fløgstad:

Shanghai Ekspress

Kjartan Fløgstads nye reisebok gir oss mer følelsen av å sitte på lesesalen enn av å være på reise.
MER  [Kultur]

Strauk på grunn av ironi

Elevar ved dei vidaregåande skulane i fylket har stroke til eksamen i norsk fordi dei ikkje skjønar ironi. Ved Sogndal Vidaregåande Skule har ti elevar stroke, like mange som i alle andre fag til saman.

FLERE SAKER

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no