skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: KLAUS HAGERUP

Far og datter Hagerup på fransk

Klaus Hagerup og Hilde Hagerup kommer nå begge med bøker på det franske forlaget Seuil. Seuil har kjøpt Klaus Hagerups "Kaninene synger i mørket" og Hilde Hagerups "Løvetannsang".

Klaus Hagerup på russisk

Russerne har forelsket seg i Klaus Hagerups barnebok "Markus og Diana". Nå skal boken ut på russisk, og er dermed oversatt til hele 13 språk.

Europeisk interesse for Hagerup

De fleste av Klaus Hagerups bøker for barn og ungdom er allerede oversatt til tysk. Nå melder også Italia og Spania sin interesse.
MER  [Kultur]

For store barn og små voksne

- Jeg vet ikke om jeg skriver for barn eller voksne, sier Klaus Hagerup som utgir boka "Kaninene synger i mørket" i disse dager.
MER  [Kultur]

Hagerup, Klaus

Født 5.3.1946. Forfatter, dramatiker, instruktør, oversetter og utdannet skuespiller. Han debuterte i 1969 med dikt. Han var med på opprettelsen av Hålogaland Teater, hvor han virket fra 1971 til 1977. Blant hans oversettelser er Richard II av Shakespeare. På 1980-tallet var han instruktør og medforfatter til den satiriske TV-serien Nikkerne. Suksess-bøkene Markus og Diana og Høyere enn himmelen er filmet og vist på kino. Han har skrevet både for voksne og barn.

Klaus Hagerup:

Herremannen

Magnus Wormdal er mannen som på livstid er fanget i humorens grep, sier vår anmelder Leif Ekle om Klaus Hagerups nye roman.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no