skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: MERETHE LINDSTRØM

Barnejegeren

"Barnejegeren" kan lesast som ein kritikk av hjelpeapparatet, men den går lenger enn som så, seier Marta Norheim om den nye boka til Merethe Lindstrøm.

Svakt om forsømt barn

Natthjem

Merethe Lindstrøms roman er verken original eller dyptloddende, men heller puslete, sier vår anmelder Tom Egil Hverven:

Romvesner på Majorstuen

- En deilig upretensiøs underholdningsroman, sier Boktilsynet om Petra von der Fehrs "Kjæledyrkonsulenten". Andre bøker denne uken er Merethe Lindsrøms "Natthjem" og Kjell Westös "Faren ved å være Skrake".

Tidligere vinnere og nominerte til P2-prisen

P2-lytternes romanpris ble arrangert for første gang i 1998. Året som skulle vurderes var 1997 - og Jan Jacob Tønseth stakk av med seieren med romanen "Et vennskap". Fullstendig oversikt over vinnere og nominerte finner du her:
MER  [Kultur]

Lindstrøm, Merethe

Født i Bergen i 1963. Har utgitt noveller, romaner og en barnebok. Debuterte i 1983 med novellesamlingen "Sexorcisten og andre fortellinger". Romanen "Stedfortrederen" fra 1997 er blant annet oversatt til fransk.

Merete Lindstrøm:

Jeg kjenner dette huset

Merethe Lindstrøms novellesamling av året er av dette nesten magiske slaget som gir meg en rekke sterke opplevelser av nærvær i andre menneskers liv, skriver Kulturnytts anmelder Leif Ekle. Han mener boka "Jeg kjenner dette huset" gir nærvær i menneskers forventninger, angst og uro - i skjellsettende begivenheter.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no