skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: ANNE HOLT

Presidentens valg

Anne Holt. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
Det skal eit visst litterært mot til for å skrive ein roman der den amerikanske presidenten blir kidnappa i Oslo på 17. mai. Anne Holt har vore så modig, og resultatet er svært vellukka.
Forfatterside: Holt, Anne
Flere bokanmeldelser fra NRK

- Vemodig å gå

Anne Holt ønsker å delta mer aktivt i bokens fremtid og tror det er lettere å få til i et lite forlag. - Vi skilles som venner, sier Cappelen-sjef Anders Heger til NRK. Han beklager at Anne Holt går.

Boktilsynet

Kriminelt godt

Hvilke krimbøker blir stående etter årets bokhøst? Vår krimelsker og ditto ekspert Leif Ekle blar gjennom bunken for deg.

Smålig av Holt

Forfatteren Pernille Rygg og NRK-reporteren Christine Koht synes det er smålig av Anne Holt å kritisere en homobokklubb.

Kriminelt radioteater

Kjersti Elvik har spilt Hanne Wilhelmsen på TV og på film. Nå skal hun levendegjøre Anne Holts politikvinne i Radioteatret.

Heder til Holt

Krimforfatteren Anne Holt er tildelt årets Cappelenpris. 50 000 kroner skulle vel komme godt med, i denne søte førjulstid. Men forfatteren ga pengene videre...
MER  [Kultur]

Anne Holt:

Det som er mitt

"Spenningsroman" står det på omslaget til Anne Holts nye bok. En varedeklarasjon som holder hva den lover, mener vår anmelder.
MER  [Kultur]

Holt, Anne

Forfatter, født 1958, oppvokst i Lillestrøm og Tromsø, bosatt i Oslo. Anne Holt debuterte i 1993 med kriminalromanen "Blind gudinne". Er utdannet jurist, og var også justisminsiter i en kort periode. Bestselger - flere av bøkene hennes er oversatt til en rekke språk.

Anne Holt og Berit Reiss-Andersen:

Uten ekko

Samarbeidet med Berit Reiss-Andersen løfter Anne Holt tilbake på skinnen som aldri før. Persongalleriet lever som aldri før.
MER  [Kultur]

Anne Holt:

Død joker

Etter "Mea Culpa" og "Løvens Gap" har jeg sett på Anne Holts forfatterskap som en nokså tapt sak. Men "Død joker" er ett skritt i riktig retning for Anne Holt, sier anmelder Leif Ekle.
MER  [Kultur]


 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no