skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: ERLEND LOE

Organisten

Kryptologi, koder og intrikate bokstavgåter gjemt i Shakespeares verker er viktige bestanddeler i boka «Organisten», som Erlend Loe har skrevet sammen med organist Petter Amundsen. Amundsen hevder å ha løst store mysterier - større enn sannheten om hvem William Shakespeare var. Men boka er nok mest for de spesielt interesserte.

Volvo Lastvagnar

Erlend Loes nye roman er proppfull av gode innfall og utfall, mener Tom Egil Hverven.

Doppler

Romanen «Doppler» fortsetter Erlend Loes lunefulle samfunnskritikk. En god bok, men den satiriske fakiren Loe risikerer å gjenta enkelte glansnummer, mener Tom Egil Hverven.

- Djevelsk "Jul i Skomakergata"

- Ingeborg Arvolas roman "Straffe" er som en djevelsk "Jul i Skomakergata", sier Knut Hoem, som bruker ord som grotesk og burlesk om boken fra nord. Også Erlend Loe er tema i Boktilsynet denne uken. Han er også burlesk.

- Jeg pusler med en ny roman

Kurt-bøkene ble til etter at Erlend Loe fulgte en kompis til kaia. Erlend Loe flirer og koser seg, når han skriver Kurt-bøkene. Dessuten skriver han på en ny roman. Les om dette og de andre svarene fra nettmøtet! Les svarene her!

Best under 40

Erlend Loe er kåret til Norges beste forfatter under 40 av norske bokhandlere. - En fjær i hatten, sier Loe, som kommer med ny bok om Kurt til høsten.

Kurt blir langfilm

Etter suksess på teaterscenen går truckføreren Kurt til filmen. Kim Hiorthøy og Erlend Loes bøker skal bli helaftens animasjonsfilm.

En surrealistisk opplevelse

Antons Villfaring

Det Norske Teatret har stolte musikktradisjoner – men innrømmer selv at de må fornyes. Å kapre et samarbeid mellom en av våre populære visekunstnere og ditto forfatter, som Jan Eggum og Erlend Loe, er et strategisk godt grep, men så snubler resultatet i faktorenes rekkefølge. Teksten i visene passer aldri helt.

Fakta om Loe

Erlend Loes roman av året, "Fakta om Finland" har fått blandet mottakelse av kritikerne. Også i Ordfront strides de lærde.
MER  [Kultur]

Loes improviserte Finlands-fakta

- Jeg har opparbeidet mot til å skrive som jeg vil og ikke nekte meg noen ting, sier Erlend Loe om boka "Fakta om Finland." Hør Erlend Loe i Østlandssendingen

FLERE SAKER
Fakta om Finland (15.10.2001)
Solid bokhøst (22.06.2001)
Loe, Erlend  (05.01.2001)
L (20.09.2000)

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no