skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 

Hagen, George

George Hagen er født i 1958 i Harare. Han bodde på tre kontinenter før han var 12 år og har filmutdanning fra The New York University's Tisch School of Arts. Har jobbet som screenwriter i Hollywood. Familien Lament er hans første roman. Han bor i Brooklyn med sin kone og tre barn.

Publisert 28.02.2005 11:18. Oppdatert 21.04.2005 12:42.
Bøker2005 Familien Lament (roman, overs.Torleif Sjøgren-Erichsen, Cap)

Avsluttet oppdatering 1.4.05

Fra et intervju i Cappelens bokklubb:

– Jeg ble etter hvert litt frustrert over at ingenting av det jeg var med på å skrive (manusforfatter i Hollywood) ble noe av, og konkurransen var hard. Los Angeles er en by hvor «alle» går rundt med et filmmanus i magen. Vi flyttet til Brooklyn omtrent da min yngste datter, Lola, ble født, og siden jeg var hjemmeværende med henne, trengte jeg noe annet å fokusere på enn bleier og klesvask. Det var sånn jeg begynte å skrive på denne boka – tre timer hver morgen, forteller han.

Den tidligere manusforfatteren har ikke noen stor tro på at Hollywood vil kaste seg over Familien Lament med det første. Til det kjenner han bransjen for godt. Selv om han til en viss grad kan si seg enig i at boka inneholder mer enn nok av potensielle filmatiske godbiter.
– Jeg liker filmer som har mange spennende karakterer. Sånn sett hadde nok boka kunne gjort seg som film. Men jeg skal definitivt ikke skrive filmmanuset selv. Det er mye morsommere å skrive romaner. Å skrive filmmanus er omtrent som å inngå en pakt med djevelen, slår Hagen fast.

Siste saker:

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no