skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2004

Nielsen, Peter

Peter Nielsen er født i Århus i 1948. Han debuterte i 1980, med "Kan sparsommelighet redde proletariatet?" og er idag kjent som en av Danmarks førende lyrikere. Han fikk Statens Kunstfonds livsvarige ytelse i 1999. Nielsen har også skrevet romaner for unge og voksne og har oversatt kjente lyrikere som Tomas Tranströmer, Lars Norén og Tua Forsström til dansk.
Nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2004

Sund, Lars

Lars Sund er født i Jakobstad i Finnland i 1953. Etter studier i engelsk, svensk og litteraturvitenskap ved Åbo Akademi, flyttet han i begynnelsen av 1980-tallet til Uppsala og arbeidet som journalist og forfatter (på heltid fra 1999). Sund debuterte i 1974 med dikt og året etter med en roman som ble en kultbok blant finlandssvensk ungdom. Sund blir sammenlignet med bl.andre Marquez, Rushdie og Moberg. Han ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris i 2004 for "Eriks bok".

En sviktet hjemmepappa

Kari Hotakainens roman "Skyttergravsveien" er om en hjemmepappa som blir forlatt av kone og barn. Han setter himmel og jord i bevegelse for å få dem tilbake.

Litteraturprisen til Hotakainen

Kari Hotakainen fra Finland vant Nordisk Råds Litteraturpris 2004. - Veldig overraskende, sier forfatteren selv. Hør: Nordisk Råds begrunnelse Om boken: En sviktet hjemmepappa Alt om litteraturprisen Alt om Kari Hotakainen

Norske prisvinnere

Norge har allerede vunnet Nordisk Råds litteraturpris to ganger på 2000-tallet.

Finsk prisfavoritt

Den finske romanen, "Eriks bok" av Lars Sund er tipset til NRKs litteraturkritiker Marta Norheim om hvem som vinner Nordisk Råds Litteraturpris 2004. Les også: Flere spekulasjoner Alt om litteraturprisen Norske prisvinnere

Vinner Finland?

Hvem har gjort seg fortjent til 350 000 danske kroner og æren ved å vinne Nordisk Råds Litteraturpris? To finner og en svenske sies å være svært hete kandidater.

Det nye

Vibeke Grønfeldts roman "Det nye" (dansk) deltok i kampen om Nordisk Råds litteraturpris. En foruroliggende bok, mener vår anmelder.

Livet foreslår

Diktsamlingen "Livet foreslår" av danske Peter Nielsen er en av favorittene til Nordisk Råds Litteraturpris, som blir offentliggjort 27. februar.

Eriks bok

Den finske forfattaren Lars Sund er ei spennande stemme, meiner Marta Norheim. Sund er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2004 med "Eriks bok".

FLERE SAKER
Nordiske konkurrenter (17.02.2004)
Sting (20.01.2004)

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no