skilleStemmer fra arkivetskilleLitteraturquizskille_slutt
litteratur_forfattere_3_1_banner
Her er du: NRK.no > Nyheter > Kultur > Forfattere Sist oppdatert 13:49
Forfatterarkivet er under arbeid, og vil komme i en ny og bedre versjon.

 
Samleside: INGER ELISABETH HANSEN

Kritikernes nominerte

Gro Dahles og Svein Nyhus', "Sinna mann", er en av tre nominerte barnebøker. "Elvestengfolket", "Frost", "Trask", og "Ut å stjæle hester" er nominert til kritikerprisen for voksenbøker.

Gyldendalpris til lyriker

Gyldendal Norsk Forlag priser forfatterskapet til lyrikeren Inger Elisabeth Hansen. Hun har før fått Brageprisen, og er nå nominert til Nordisk Råds litteraturpris.
Alt om: Inger Elisabeth Hansen

Hansen, Inger Elisabeth

F. 1950. Har vært formann i Den Norske Forfatterforening. Debuterte som lyriker i 1976. Har også gjendiktet forfattere som Margaret Atwood og Märta Tikkanen og redigert antologier med tekster fra flere land.

Trask

Årets Brageprisvinner Inger Elisabeth Hansen har skrevet en en sterk bok om fotavtrykk i historien, men sporene i "Trask" ikke alltid like lette å tyde, mener Tom Egil Hverven.

- Vinglete pris

Før første gang i år vinner en lyriker den skjønnlitterære Brageprisen. - Ikke overraskende, sier NRKs litteratur-medarbeider Tom Egil Hverven. Han kaller Brageprisen en vinglete pris.

Bragepris til Karsten Alnæs

Karsten Alnæs fikk hedersprisen da Brageprisen 2003 ble delt ut onsdag. Inger Elisabeth Hansen fikk prisen for "Trask" i klassen skjønnlitteratur. Les også: Overveldet og ydmyk Alnæs - Vinglete pris

Nominert til Brageprisen

Per Petterson, Selma Lønning Aarø og Roy Jacobsen er blant de nominerte til årets Bragepris.

Sterke kvinner fra Mexico

Frida Kahlo-filmen fikk uante følger for Kulturbeitets Annelita Meinich. Filmen åpnet øynene hennes for den meksikanske forfatteren Rosario Castellanos:

Poesi-tid 8. april

"Blikket er øynenes pust"

"Øynene kan ikke jobbe alene, det er mennesket som må se". Slik åpner forordet til boka "Det brente hjertet" som er tema for denne ukens Poesi-tid.
MER  [Kultur]

En bok i serien "Stemmens kontinent".

"Brukne negler"

La Malinche er et av de sterkeste kvinneikonene i Mexico. Dette er ingen eventyrprinsesse, men en voldtatt kvinne som har født de illegitime barna, "los hijos de la Chingada". Hør mer om dette i Poesi-tid, der Inger Elisabeth Hansen presenterer forfatteren, Rosario Castellanos.
MER  [Kultur]

FLERE SAKER

 
10 SISTE LITTERATUR
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no